Annons
Annons

Nya tider

Patrik Hedlund

Är du rocksnubbe, preppynisse, adrenalinjunkie, sportmössa eller kostymjeppe? Vi listar fem klockor för fem olika stilar. Tidigare publicerad i Café 07/2011 Text: Oskar Hammarkrantz

ÄVENTYR
Victorinox Swiss Army Airboss Automatic

Pris: 6 500 kr

Annons

Tillverkaren av de schweiziska arméknivarna gör numera riktigt snygga och prisvärda klockor. Den här stryktåliga nykomlingen är tillräckligt elegant för att fungera i lite finare vardagssammanhang.
Mer info: victorinox.com

ROCK
Certina DS Master Chronograph

Pris: 9 990 kr

Certina har en lång tradition av välgjorda vardagsklockor i prisklassen under sina mer kända schweiziska kusiner. DS Master är manlig i sin svarta stålkonstruktion, kombinerad med svart gummiband. Dessutom med ett hårdtestat förstklassigt quartzverk.
Mer info: certina.com

KOSTYM
Calvin Klein City

Pris: 1 590 kr

När modevarumärken lånar ut sitt namn till klocktillverkare brukar resultatet ofta bli ganska bedrövligt. Men kalsongjätten Klein är ett lysande undantag. Stramt enkla City är elegant helt utan prålighet. Och för det ojämförbart låga priset kan du ju faktiskt satsa på en lite mer välsittande kostym i stället.
Mer info: calvinklein.com

Doxa Sub4000
Pris: 12 500 kr

På 60-talet var Doxa favorit­märket bland den amerikanska flottans dykare, men 1980 gick företaget i konkurs. För tio år sedan återuppstod tillverkningen, och detta firar man med den här jubileumsmodellen. Egentligen ett dykarur, men står pall för alla krävande sportprestationer.
Mer info: doxawatches.com

PREPPY
Hamilton Pan-Europ

Pris: 12 500 kr

Hamilton är något så ovanligt som ett väl ansett amerikanskt klockmärke. Den här modellen lanserades första gången 1971 och fungerar lika bra till sportaktiviteter som festkläder. En bra, och faktiskt prisvärd, allroundklocka.
Mer info: hamiltonwatch.com

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar