Annons
Annons

Uniforms For The Dedicated har mognat och blivit tydligare – och nu är det dags för en första visning på Stockholms modevecka. Med sin alldeles egna mix av streetwear och uppklädd bohem äntrar man runwayen på onsdag. Vi ställde några frågor till grundaren och kreativa chefen Fredrik Wikholm.

Annons

Äntligen dags för visning, hur känns det?
– Jag skulle ljuga om jag använde något annat ord än exalterad. Förväntningarna är höga och vi är laddade men känner samtidigt ett sansat lugn. Antingen har vi faktiskt gjort ett bra förproduktionsjobb eller så kommer kaoset precis innan. Oavsett vilket så har vi en stark kollektion som tagits emot väl vid ett antal utställningar ute i Europa under sommaren. så vi går in med gott självförtroende.

Gilla Cafe.se på Facebook

Varför är det dags just nu?
– Det är först nu som det känns rätt, nu har vi tillräcklig bredd och spets i kollektionen. Under det senaste året har vi jobbat rejält med tydligheten. Tidigare har vi gjort massa olika projekt men nu satsar vi lite mer krut på att primärt vara ett herrmodemärke. Och då är det hög tid att visa upp vad vi faktiskt står för.

Berätta lite om visningen, vad kan vi vänta oss?
– En magisk lokal, musik producerad av den eminente Axel Boman och framförallt ett detalj- och kontrastrikt mode för en elegant men nyfiken herre. Det blir abstrakta print och neon blandat med italienska crepekostymer och rökande rävar i klassiska trenchcoats. Uppklätt men avspänt.

Vad ska man satsa på för plagg nu i höst?
– Helt klart bekväma kostymer. Jag vet att varannan person ramlar runt i svart skinnjacka men för min del vill jag slå ett slag för en avslappnad kostym. Gärna mörk men med livfull struktur, välbyggd men okonstruerad. Då har du en trotjänare för lång tid framöver.

Vilket är ditt bästa stiltips?
– Stil sitter enormt mycket i hur du för dig, det vill säga hur bekväm du är i situationen. Därför tycker jag det absolut viktigaste är att du känner dig trygg, snygg och ärlig i de plagg du väljer att klä på dig.


Uniform For The Dedicateds Fredrik Wikholm.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar