Nyskapande modegräl

joel  |  Publicerad 2006-08-21 16:08  |  Lästid: < 1 minut


Modebevakningen i tv har länge varit sorgligt förutsägbar. Klipp från catwalken varvas med intervjuer där designern berättar att han har inspirerats av, säg, brunstiga igelkottar den här gången – sedan raskt vidare till nästa kollektion. Det liknar mest filmade pressreleaser, så monotona att man vill sy fast händerna framför ögonen.   

Ett uppfriskande undantag finns, dock. Det heter Raw, sänds på nöjeskanalen Star (tillgänglig hos alla digitala operatörer utom Viasat) och består av oklippt material från Fashion Television-veteranen Jeanne Bekers reportageresor runtom i modevärlden.

Kameran rullar ostört fram långa sekvenser med sura modeller, champagnelulliga designers och tjafs som – unikt nog i den fåfänga fashioneliten – inte alltid är helt smickrande för Beker. I ett avsnitt börjar hon exempelvis slänga käft med en ung kvinnlig reporter från konkurrentkanalen Fashion TV, ett obetalbart barnsligt gräl som slutar med att Beker blir kallad en ful gammal föredetting.

Alla som har besökt den pågående modeveckan i Stockholm vet att samma osminkade behind the scenes-sanningar finns tillgängliga här hemma också – och jag hoppas verkligen att något vaket produktionsbolag jobbar på att dokumentera dem. Det är inte fashionistas som är framtidens mode-tv, utan fashionistas med garden nere.

Markus Kylén
Cafés redaktionschef skriver om tv på www.cafe.se varje tisdag.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-19 14:29