Oatly släpper ny havredryck med mindre söt smak

Oatlys dryck ”No” Sugars.

Havredrycksfavoriten släpper en ny allround-dryck med mindre söt smak och helt utan socker.

Joakim Almén  |  Publicerad 2023-05-22 13:25  |  Lästid: < 1 minuter

Under 2010-talet rönte svenska Oatly stora framgångar på livsmedelsmarknaden. Havredrycksföretaget blev kär en veganfavorit – och tack vare sin fräna och kaxiga marknadsföring blev man samtidigt också favoritvalet när svenska marknadsföring- och mediekommunikationsstudenter skulle välja ”case” till gruppuppgifter.

Idag är Oatly, enligt dem själva, ”världens första och största havredrycksföretag”. Deras iKaffe är en självklar produkt i alla svenska fikarum och de har dessutom börjat sälja glass.

Nu får sig iKaffe en utmanare i det egna produktutbudet. Oatly släpper en ny havremjölk med namnet ”No” Sugars. Det handlar om en dryck som inte har något tillsatt socker eller sötningsmedel och som smakar mindre sött och något mildare än Oatlys övriga produkter. Enligt Oatly själv passar den lika bra till kaffet som i en potatisgratäng. Lite som Lars Lagerbäcks gamla favoritspelare Mikael Nilsson som kunde placeras var som helst på planen och ändå leverera en gedigen prestation.

”Du kanske tror att citattecknen runt ’No’ är vårt försök till ett ’roligt’ skämt, som skulle antyda att det finns socker i ’No’ Sugars? Nej, sanningen är att denna produkt inte innehåller socker. Däremot bryter kroppen ner kolhydraterna till socker, exempelvis när vi äter flingor, spannmål och rotfrukter. Det är en både naturlig och nödvändig process i matsmältningssystemet, eftersom vi inte skulle kunna ta upp näringen till blodbanan annars. Med tanke på att vi är rekommenderade att fylla ungefär hälften av det totala dagliga energiintaget med kolhydrater, företrädesvis fiberrika sådana, vill vi tona ner budskapet kring socker lite, säger Mette Axelsen nutritionsforskare på Oatly Sverige.

Oatlys nya havredryck ”No” Sugars finns att köpa i din närmsta livsmedelsaffär.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2023-05-23 11:27