Obama ger Drake tummen upp att spela honom själv i nästa (potentiella) film om ex-presidenten

Ex-presidentens budskap är tydligt: ”Yes, you can, Drake.”

Jonas Fiskáare  |  Publicerad 2020-11-30 17:04  |  Lästid: 2 minuter

Den värsta hajpen kring det nyss avgjorda USA-valet är över och istället är det en annan politisk nyhet som som fyller tidningarna, nämligen den nyss utgivna första delen av Barack Obamas memoarer, Ett förlovat land. Den 751 sidor tjocka tegelstenen som mycket vältajmat nådde butikshyllorna strax efter valavgörandet, har redan slagit försäljningsrekord. Och nu ger ex-presidenten tummen upp till att den kanadensiska rap-kingen Drake porträtterar honom. Ja, i händelse av att boken blir film alltså.

Därmed skulle Drake slå sig in bland en exklusiv skara av personer som tilldelats det ärofyllda uppdraget att gestalta Obama på filmduken. En uppgift som tidigare utförts av Devon Terrell i Barry från 2016 samt Parker Sawyers som fick förtroendet i Richard Tannes film Southside With You från samma år.

– Om jag säger så här: Drake verkar kunna ta sig an det mesta som han är sugen på att göra, förklarade Obama i en intervju i det senaste avsnittet av Complex 360 With Speedy Morman.

Obamas memoarer med originaltiteln ”A Promised Land” släpptes för försäljning den 17 november och har slagit försäljningsrekord. Bara under första dygnet hade nära 890 000 exemplar sålts i Nordamerika, enligt nyhetsbyrån AP.

Under intervjun grillades Obama i en rad olika frågor om allt från årets presidentvalskampanj, till coronapandemin till uttalandena om rapmusik och huruvida det eventuellt ökat stödet för president Donald Trump bland svarta manliga väljare. Men vad som verkligen stack ut under samtalet var svaret på frågan om hur han ställer sig till att Drake skulle spela honom i en potentiell film.

– Jag menar, det är en riktigt talangfull broder. Så om den tiden kommer och han är redo..., svarade Obama när Speedy Morman tog upp ämnet.

Att Obama fattat tycke för artisten är sedan tidigare känt då dennes musik är ett frekvent återkommande inslag på presidentens egna spellistor. Men framförallt bekräftar Obama att Drake är populär bland döttrarna.

– Drake har, tror jag, ännu viktigare hela mitt hushålls godkännande. Jag misstänker att Malia och Sasha hade blivit mer än nöjda, konstaterar han.

– Till en början kan det kanske upplevas distraherande för tittarna men alla som sett A Star is Born glömde ju knappast bort att det var Lady Gaga de såg och hon fick ändå en Oscars-nominering, tillägger han.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-12-02 10:31