Annons
AnnonsTips:
Se alla Cafés bilder på Oksana Andersson här.

Tips 2: Se filmen från Cafés fotografering med Oksana Andersson här.

På scenen har Oksana Andersson spelat på sitt yttre som frontfigur i Englandsfavoriterna Sunblock. Senaste videon från det svenska plojbandet nominerades nyligen som den sexigaste genom tiderna av dagstidningen The Sun.

Annons

Två faktum som innebär att en hel del grabbar på krogen gör sina tafatta försök.
Särskilt de som lyckats undgå att hon är Romas och landslagets Christian ”Chippen” Wilhelmssons flickvän.

Gilla Cafe.se på Facebook

Vackraste spelarfrun i Rom, som någon sa. Med en bakgrund som hård brud i de värmländska skogarna kan man tänka sig att snart 23-åriga Oksana skulle såga de här grabbarna utan pardon. Men inte. På sin värmländska förklarar hon:
– Jag är en riktig filmtös, jag älskar romantiska filmer. Så jag tänker alltid att det kan vara någon kille som bara suttit hemma och inte vågat ta kontakt med tjejer, men som nu äntligen tar mod till sig och går fram till mig. Då måste man ju vara snäll och prata lite. Tänk vad sorgligt annars.

Men packade, jobbiga snubbar…
– …då är det snabbt tack och hej. Eller om det är nån jävla snobb.

Då fimpar du dem som en äkta raggarbrud från Värmland?
– Japp.

För du har varit raggare?
– Ja, men det kan jag ju nästan inte berätta. Tänk om folk får veta det. Med skinnväst till och med…

Fotomodell och popstjärna har Oksana Andersson kunnat skriva på visitkortet ett tag nu. Numera även ”spelarfru” sedan hon och ”Chippen” flyttade till Rom och hon började ta stan – inte minst då dess manliga invånare – med storm.
– Jag ska göra tv där snart i någon form. Många modeller där jobbar med tv så jag inriktar mig mot det. Det ska bli superkul. Jag måste ju ha något att göra. När jag kom dit trodde jag att, kul, spelarfru innebär väl att jag åker med när Christian ska spela i England eller vart det nu är. Men så fungerar det ju inte, insåg jag snabbt.

Paret är redan hårt uppmärksammat i italienska medier. Fotbollsspelarna i Roma är alltid intressanta. Har de flickvänner som Oksana gör det inte saken mindre spännande.
– Det är ett väldigt annorlunda liv, särskilt om man som jag är en tjej som varit ute i världen och haft mycket runt omkring mig hela tiden. Först trodde jag att jag skulle bli tokig. Jag tänkte att jag söker jobb på ett kafé, men insåg efter ett tag att i fotbollstokiga Rom skulle det inte funka om jag gjorde det. Vilka rubriker! Nu upptäcker jag stan i stället, åker till stranden och läser en tidning, fikar, skriver på min blogg, tränar på gym.


Är ”Chippen” svartsjuk på Fabrizio?

– Min snygge tränare på gymmet? Haha, nej, jag tror inte det. Men det var roligt när vi kom in på gymmet och jag direkt pekade att, wow, han där vill jag ska träna mig.

Umgås du något med de andra spelar­fruarna?

– Mycket med Emersons fru.

Emerson, brasilianaren?

– Ja, Sonia heter hans fru. Supertrevlig! Hon har verkligen tagit hand om mig.
Men det är annorlunda i Rom. Kläder är, till exempel, så viktigt. Jag är van vid att sätta på mig mjukisbyxor och t-shirt. Där är det inte så.


Kollar du på Romas matcher?

– Ja, jag ser hemmamatcherna. Det hör till.


Kan du fotboll?

– Jag har blivit mer intresserad nu. När jag och Christian träffades hade jag inte ens en aning om att han var fotbollsspelare. Jag har faktiskt spelat själv, men tappade intresset. Jag spelade med Ämteviks FF. Långt fram i laget, försökte göra mål. Min kompis mamma säger att jag var jätteduktig. Själv minns jag inte.


Du har ett skumt förnamn. Oksana.

– Det är ryskt. Jag kom till Sverige när jag var åtta-nio. Först till Sunne och sedan Karlstad. Vi kommer från Krasnodar, nära Svarta havet. Det är därför jag är så mörk, ryskor brukar ju snarare vara blonda och bleka.


Vad har du för minnen från Ryssland?

– Mest att man måste ha skoluniform och sitta väldigt stilla i skolan. Det var rätt strängt.


Stor omställning när du kom till Värmland?

– Ja, men jag var inte den som var blyg. Jag tog plats och hördes och syntes. Jag ­trodde dessutom att jag kunde engelska, så när de andra inte förstod skällde jag på dem. Fast nu inser jag att jag nog inte kunde engelska.


Sitter ryskan kvar?

– Jadå, fast inte så jättebra. Nu blir det mest när jag pratar med min mormor i telefon. Jag var hennes förstfödda barnbarn, så hon gråter varje gång vi pratar. Jag brukar försöka säga något positivt. Senast klämde jag till med att jag skulle gifta mig bara för att hon skulle bli glad. Det var kanske inte så bra.

Apropå språk: Du pratar värmländska och ”Chippen” blekingemål. Om ni får barn någon gång kan det bli en sensationell blandning.

– Han har ju underbar dialekt. Den finaste i Sverige. Men värmländska… När jag kommer hem pratar jag snabbt bred värmländska igen och blir lika förvånad varje gång jag ser lokal-tv. Låter vi så där?


Har du tvingats lämna alla gamla kompisar bakom dig nu?

– Nej, nej. Jag har massor av vänner kvar där. Den allra första tjejen jag träffade
i Sverige är fortfarande min bästa kompis.

Sunblock har haft lite personalomsättning. Är du fortfarande med?

– Nej, jag gjorde min sista musikvideo med dem för en månad sedan. Det var den som nominerades till tidernas sexigaste video i The Sun – och blev delad etta.


Jag läste att du har samma manager som Victoria Silvstedt.

– Nej, nej, nej. Det har stått det, jag vet. Men jag insåg snabbt att han hade planer på att jag skulle bli en skandaldrottning… Så, nej, det ville inte jag. Det samarbetet tog slut snabbt. Jag sköter mina affärer själv nu. Det är inte lätt. Men det känns bra att ha fixat till exempel tv-jobbet i Italien helt utan hjälp.


Avslöja en hemlis om ”Chippen”.

– Han spelar jättemycket tv-spel. Först tyckte jag det var skittråkigt, men sedan lärde han mig så nu är det nästan jag som tjatar.


Andra spelarfruar jag träffat brukar köpa sina killars kläder…

– Inte jag. Christian har grymt bra smak, så han bestämmer själv.


Men en skinnväst har han väl i alla fall fått?

– Inte ens det.

Ola Lijledahl

Tips: Se alla Cafés bilder på Oksana Andersson här.

Tips 2: Se filmen från Cafés fotografering med Oksana Andersson här.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar