Oscar Hiljemark gör bekväm kollektion i kashmir

Kollektionen som är framtagen tillsammans med Soft Goat består av sex plagg i fyra olika färger – navy, grått, beige och brunt.

Daniel Lindström  |  Publicerad 2018-02-26 15:01  |  Lästid: 2 minuter

Oscar Hiljemark, 25, vald av oss på Café till Sveriges Bäst Klädda Man 2016, inleder ett modeprojekt vid sidan om proffstillvaron som mittfältare i italienska Genoa. Hiljemark har i vår skapat en resekollektion med kashmirplagg för Soft Goat.

Kollektionen innehåller sex plagg i fyra olika färger – navy, grått, beige och brunt.

– Kollektionen kommer att kunna nå många och innehåller plagg som passar både till vardags, när du reser, jobbar eller för middagen. Den är sportigt uppklädd och passar män som vill ha en snygg och stilren outfit passande för alla tillfällen. Min personliga favorit är vår cardigan som är bekväm men ändå dressad, säger Oscar Hiljemark.

Vilken är den största fördelen med kashmir?

– Kashmir är framför allt ett fantastiskt material att ha på sig. Det är ett material som ger dig möjlighet att dressa din outfit på väldigt många olika sätt utan att tappa stilgraden. Kashmir passar lika bra att använda på våren och sommaren som till de lite kyligare vintermånaderna.

Beskriv din egen stil.

– Avslappnat uppklädd. Jag gillar kostymer och det dressade modet lika mycket som en snygg T-shirt till jeans eller kostymbyxor, tillfället är väldigt avgörande för vad jag tar på mig.

Hur klär du dig helst när du reser?

– Oftast i bekväma sneakers, ett par avslappnade kostymbyxor eller sköna jeans till en skjorta, tröja eller T-shirt, och över det en rock eller blazer. Kashmir är ett perfekt materialval vid resor då det både håller värmen samtidigt som det andas.

Var hämtar du modeinspiration?

– Från magasin eller Instagram och olika bloggare. I dag är flödet av män med stil väldigt stort och lättåtkomligt.

Vem är världens bäst klädda fotbollsspelare?

– David Beckham. Ett enkelt val. Bland dem som är aktiva nu klär sig Xabi Alonso väldigt bra.

Soft Goats samarbete 
med Oscar Hiljemark, 
en resekollektion med sex olika kashmirplagg, finns ute 
i butik nu.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2018-02-26 15:07