Otto Knows om varför han gör 100 versioner av varje låt: ”Jag vill undvika den där vidriga känslan”

Två bilder på Otto Knows

Efter ett par års tystnad är Otto Knows tillbaka med ny musik. Café ringde upp hitmakaren för att kolla vad han haft för sig sen senast.

Robin Åberg | Foto: Getty  |  Publicerad 2022-05-11 16:44  |  Lästid: 2 minuter

Efter tre års uppehåll är Otto Jettman, mer känd under namnet Otto Knows, tillbaka med ny musik. Med tre miljoner lyssnare i månaden på Spotify och hitsinglar som Million Voices, Next To Me och remixen av Håkan Hellströms Din tid kommer i bagaget var åren innan pandemin fullproppade av spelningar över hela världen.

Därför har de senaste åren inneburit en välbehövlig paus för Otto och när han nu är tillbaka med nya låten är det med nytt sound och ny energi han åter gör sig redo att dra ut på vägarna. Café tog en snabb pratstund med DJ:n om vad som hänt sedan senast.

Du har varit borta från musikscenen ett tag nu, hur kom det sig?

– Jag hade kört fast lite, det var inte den bästa versionen av mig som gjorde musik så pandemin kom som en läglig paus. Stressen av nya ständiga nya spelningar försvann och jag kunde bygga en mer långsiktig plan över vad jag ville hitta på.

Kom du fram till någon plan?

– Att göra musik jag tycker om. Jag känner ingen stress eller press. Musiken jag gör är helt och hållet för mig själv och om många lyssnar är det snarare en bonus än något jag strävar efter. Det är klart att man vill att många ska lyssna men jag vill inte kompromissa med min kreativa vision, i slutändan tror jag det är vad folk vill höra och just nu känner jag att ingen låter som det jag håller på med.

Du har sagt att det finns hundra versioner av din senaste låt Pyramids. När blir du nöjd?

– Det börjar alltid med en vision som jag tror att jag är på väg mot, men sen backar jag tillbaka och tar en annan väg. Det kan bli otroligt nördigt och tramsigt men jag vill få det att låta perfekt.

Blir det någonsin perfekt?

– Min flickvän säger att det låter likadant de sista fyra månaderna jag håller på med en låt men så är det inte i mitt huvud. När jag släpper något ska det inte finnas något som jag kan ångra sen, för känslan när man hör sin egen låt och märker att ”fan jag skulle sänkt den där slingan” är vidrig.

Med tanke på detta, skulle du någonsin kunna släppa ett album?

– Det är absolut ett mål med min musikkarriär, men just nu är det så sjukt kul att släppa singlar. Det tråkiga med album är att det tar sån otroligt lång tid och det är ändå nån låt som måste vara den tionde som folk ändå kommer bläddra förbi.

Ett album på tio låtar skulle dessutom betyda tusen versioner?

– Ja precis, jag försöker alltid göra världens bästa låt och det är jäkligt svårt att göra tio låtar som alla ska vara bäst.

Lyckades Otto med nya singeln Pyramids göra världens bästa låt? Lyssna nedan och avgör själv.

Otto Knows singel Pyramids finns ute nu. I sommar spelar Otto på bland annat Tomorrowland i Belgien och på flera platser i Sverige.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2022-05-11 22:13