Our Legacy hyllar Madchester-mode i ny ”Splash”-kollektion

Our Legacy släpper ny minikollektion och hyllar sin ungdomsförälskelse: den så kallade Madchester-scenen. Kollektionen bär spår av tidigt 90-tal med vida byxor, randiga tröjor och sammet.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-11-03 11:59  |  Lästid: < 1 minut

Our Legacy har under flera år lanserat så kallade Splash-kollektioner, minikollektioner som bryter upp eller bygger vidare på märkets ordinare kollektioner. Denna gång ska Splash-kollektionen ge en försmak av den kommande sommarkollektionen för 2017, en kollektion vi tidigare skrivit om här.

1

Sommarkollektionen har beskrivits som en hyllning till  brittiska subkulturer, något som märks i Splash-kollektionen som zoomar in på den så kallade ”madchester”-scenen under övergången från 80- till 90-tal. Subkulturen föddes när framför allt norra England tog acid house till sina hjärtan, en minimalistisk typ av housemusik från Chicago.

3

Scenen födde inte bara skivor som Stone Roses klassiska debutskiva eller Happy Mondays skruvade Pills ’n’ Thrills And Bellyaches, utan också ett mode som Our Legacy nu hyllar. Med vida silhuetter, sammet, randiga tröjor och just manchestertyg är kollektionen en blinkning till det tidiga 90-talets Manchester, där också kampanjbilderna har fotograferats av Kristian Bengtsson.

Kollektionen finns tillgänglig från och med idag den 3 november på märkets hemsida. 

Kolla in hela kollektionen i bildspelet nedan.

[allergallery id=”86746″]

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar