Hoppa till innehåll

Our Legacy tar sig an vildmarken i ny samarbetskollektion

Funktion och utomhusaktiviteter står i fokus när Our Legacy Work Shop samarbetar med External Vacancy.

Den lilla men omsorgsfulla kollektionen från den svenska modejätten består av fyra plagg som korsar funktionsmode och arbetskläder för att stå emot elementen – två par cargobyxor som går att omvandla till shorts, en fleecejacka och en tunnare jacka i vaxad bomull.

Men vem är deras samarbetspartner?

External Vacancy är kanske mer av en svårfångad ambition i form av ett konstprojekt än vad det är ett varumärke, på deras Instagramkonto går det att se hur deras gäng över en fyra månaders period bygger ett fort på en bergstopp i British Columbia – iförda de specialdesignade plaggen från Our Legacy Work Shop.

Projektets grundare är ingen mindre än den legendariske skidåkaren Sean Pettit känd från sin karriär inom storfjällsskidåkning.

Deras konstruktion på den ensamma toppen liknar lika mycket en antik medelhavsutgrävning som ett jordkonstverk av Andy Goldsworthy, syftet med det hela förklaras bäst av Pettit själv:

”Strukturen skapades som en plats för sammankomst där vi kunde uppslukas helt av vad som är framför oss i stunden. En plats med inget annat val än att leva i samklang med naturen. Vår överlevnad berodde på det”.

Det är inte första gången Our Legacy Work Shop gör ett samarbete med funktion och utomhusaktiviteter i fokus, de har tidigare samarbetat ett flertal gånger med franska Satisfy Running och gjort kängor tillsammans med italienska skotillverkaren Roa.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.