Palermos nya president ser ut exakt som man kan förvänta sig av kaosklubben

Oscar Hiljemark och Robin Quaisons före detta klubb Palermo har fått en president som sticker ut.

Joakim Almén  |  Publicerad 2017-03-06 17:34  |  Lästid: < 1 minuter

Titta på bilden ovan. Vad ser vi? Vi ser ett traditionellt fotbollspresidentutseende. Kavaj, skjorta och gubbe. Thailands före detta premiärminister Thaksin Shinawatra hade makt och pengar och under Sven-Göran Eriksson-perioden var han president för Manchester City. Ett utseende helt i linje med sin fotbollspresidentpost.

Nu tittar vi på bilden nedan. Ett inte fullt lika klassiskt fotbollspresidentutseende. För det där kan väl inte vara en president för en fotbollsklubb?

Jo, under måndagskvällen blev Paul Baccaglini officiellt president för Oscar Hiljemark och Robin Quaisons före detta klubb, Palermo. Inget konstigt med ett ägarebyte, men Baccaglinis utseende får ändå beskrivas som okonventionellt för jobbet som fotbollspresident.

Palermo är i sanning en kaosklubb. När tränaren Roberto De Zerbi sparkades i december 2016 var det det andra tränarbytet för säsongen, och den 30:e (!) sedan 2002.

Den nya presidenten, Baccaglini, har tidigare varit en radio- och tv-personlighet i Italien, investerare och nu alltså fotbollsklubbpresident.

Det återstår att se hur det går för Palermo framöver.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-02 21:20