Annons

Palmgrens släpper ny accessoarkollektion

Det anrika väskföretaget Palmgrens, belönat med Cafés Stora Moderpris 2008 i kategorin ”Årets accessoarmärke”, lanserar en helt ny kollektion med herrväskor nu i mars. För designen står en av Sveriges främsta arkitekter och formgivare – Thomas Sandell och kollektionen består av fyra olika modeller.

joel

Det anrika väskföretaget Palmgrens, belönat med Cafés Stora Moderpris 2008 i kategorin ”Årets accessoarmärke”, lanserar en helt ny kollektion med herrväskor nu i mars. För designen står en av Sveriges främsta arkitekter och formgivare – Thomas Sandell och kollektionen består av fyra olika modeller.Det anrika väskföretaget Palmgrens, belönat med Cafés Stora Moderpris 2008 i kategorin ”Årets accessoarmärke”, lanserar en helt ny kollektion med herrväskor kommande månad.

För designern står en av Sveriges främsta arkitekter och formgivare – Thomas Sandell. Palmgrens grundades 1896 av sadelmakaren

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Johannes Palmgren, på den tiden kunglig hovsadelmakare, och företaget har än i dag butik på samma adress som då – Sibyllegatan 7 i Stockholm.

Samarbetet mellan Thomas Sandell och Palmgrens har resulterat i fyra olika modeller, samtliga sydda i naturgarvat skinn.

– Män bär med sig mycket olika saker hela tiden. Gymkläder, laptop, mobiltelefon, iPod, dokument, nycklar, plånbok med mera. Min målsättning var att kombinera funktion med snygg design, säger Thomas Sandell.

palmgrens_2

Vad har du själv för väska på dagarna?

– Nu blir det såklart en av Palmgrens men i flera år har jag gått omkring med en bag jag köpte en gång i Tokyo. Det är ingen märkesväska, bara enkel och praktisk.

Vilka detaljer tror du att män uppskattar på en väska?
– Personligen är jag mest förtjust i ganska ren design, utan onödiga attiraljer. Jag lärde mig dock under arbetet med Palmgrens att killar helst vill ha både axelrem och många fickor utanpå väskan.

Vilken produkt är mest speciell ?
– En väska med plats för två flaskor vin, gärna Amarone, och ficka för korkskruv. En perfekt present till 40-åringen som redan har allt, haha.

Daniel Lindström

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar