Annons

Pappa vet bäst

Family guy-bossen Seth MacFarlane berättar för Café om censur, könsord, Hitlerskämt och hur man sätter sprätt på 100 miljoner dollar.

joel

Family guy-bossen Seth MacFarlane berättar för Café om censur, könsord, Hitlerskämt och hur man sätter sprätt på 100 miljoner dollar.Du skrev ett kontrakt med Fox Television på 100 miljoner dollar för att köra Family guy fram till 2012. Har du bränt de pengarna ännu?
– Jag köpte ett nytt hus och flyger bara businessklass nu, som vilken jävla person som helst skulle göra om de hade råd. Annars är allt som vanligt.

Annons

Hur avgör du vad som är passande att skämta om i programmet?
– Man utvecklar ett slags sjätte sinne för det där. Men jag brukar följa rättesnöret att om det är något skämt som skulle kunna sabba programmet så är det förmodligen en story som vi borde köra på.

Gilla Cafe.se på Facebook

Finns det något skämt du verkligen skulle vilja köra men som klipptes bort?
– Ibland får man kompromissa lite. ”Nej, vi kan inte använda det där Hitlerskämtet, vi hade redan ett Hitlerskämt i första akten.”

Vad har du emot mustascher egentligen?
– Det inns något otroligt underhållande med någon som bär upp en mustasch. Om någon har en hel mustasch utan ett skägg så tänker man: ”Wow, kan man fortfarande göra så?” Och tydligen är det okej. Man ser folk gå runt på stan med mustascher.

Vad kommer man inte undan med att säga?
– Man kanske kan säga ”penis” en gång per avsnitt, men inte ”vagina”. Och man får inte kombinera penis med ett adjektiv. ”Lång penis”, till exempel. Man kom undan med mer på 90-talet än nu.

Varför det?
– Janet Jackson. När hon nästan visade bröstvårtan på Super Bowl… folk i branschen pratar om det som om det vore 9/11: ”Du vet, i den här post-Janet Jackson-tiden…”

Du gör flera av rösterna i Family guy. Går du någonsin över i dem privat?
– Nej, jag har en tendens att lämna mina roller på jobbet lyckligtvis.

Brukar folk be dig spela in telefonsvararmeddelanden på sina mobiler?
– Inte så ofta. Men det händer då och då, särskilt på flygplatser.

Varför hatar South park-skaparna Trey Parker och Matt Stone Family guy så mycket?
– Jag vet inte, men jag läser intervjuer med dem där de spyr galla över våra manusförfattare. Det är en sak att ge sig på mig, men när de ger sig på mina anställda som inte tjänar miljoner… det skulle vara som om jag sparkade på manusförfattarna till Två och en halv män, det skulle göra mig till en översittare.

Blir det någon Family guy-film?
– Ja, så snart vi räknat ut hur man ska hinna producera en film samtidigt som man gör en tvserie som tar upp all vår tid, året om. Men vi gör ju en spinoff på karaktären Cleveland, The Cleveland show, där han lyttar till Kalifornien och startar ett nytt liv. Den börjar i höst.

Var kommer Quagmires uttryck ”gigadee” från egentligen?
– Jag har en vän som är ståuppkomiker: Steve Marmel. Han brukade ringa upp mig och göra Jerry Lewis-imitationer: ”Leigen deee shmoigen deee leigen goigen”, men till slut blev skämtet så gammalt att vi bara krympte ner det till ”gigadee”. Vad kan jag säga? Det verkade rätt roligt just då.

Sarah Lucy May

Pappa-vet-bäst-2

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar