Annons

Tidigare en uggla som hette Kenneth. I dag en schnauzer-hund som heter Floyd. Radio- och tv-mannen Pär Lernströms trendriktighet märks inte minst i hans förmåga att skaffa mode­mässiga husdjur.

– Jag är stolt och hedrad över Cafés utmärkelse. Folk frågar vad man har för intressen. Jag har inte så många, men det här med kläder har blivit skitroligt, säger radioprataren som fick ett ansikte när han programledde mtv:s morgonshow Mycket mer än müsli.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Med sin klädstil personifierar Pär Lernström den kreative svenske mediemannen: spjuveraktig, med ett vått finger i luften och båda fötterna i ett par vita sneakers.

– Jag försöker kombinera och göra en egen grej, utan att lämna trendträsket som man väl får erkänna att man befinner sig i, garvar han.

Svarta Acnejeans med alternativ från April 77 – det franska märket med en smal 70-talsrockig silhuett som levereras med plektrum i fickan – hör till garderobens fundament, liksom klassiska Adidas-modeller.

– En streetrockig stil. Sångaren i Killers har till exempel en skön stajl som jag gillar att gå efter.

Om ena polen i den typiske mediemannens attityd är rock så är den andra en rufsig pojkig­het. Accentuerad, inte minst, i Pär Lernström scoutoutfit, på Cafés bild här bredvid.

– Jag har en pojkig look, så scout är väl inte helt fel.

Hur åldras man med värdighet som kreativ medieman?
– Jag har en smått romantiserad bild av mig själv som en stilig gammal gubbe i kavaj och manchester. Jag kommer inte att bli bekväm och börja med trekkingsandaler.

Björn af Kleen

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar