Annons
Annons

Paret återskapar sitt Pride-foto efter 25 år – hyllar alla HBTQ-par

När Nick och Kurt träffades 1992 fick paret höra att deras relation "bara var en fas". I dag – 25 år senare – är de fortfarande tillsammans.

Anaïs González Cruz

I veckan gick Equality March av stapeln i Washington, USA. Då valde makarna Nick Cardello och Kurt English att återskapa ett foto som de tog under samma event för just 25 år sedan.

Bilden, en kärlekshyllning till sig själva och andra HBTQ-par runt om i världen, blev snabbt viral på nätet. Bara på Twitter har den retweetats över 160 000 gånger, något som Nick och Kurt inte alls var beredda på.

Annons

– Vi hade verkligen inte räknat med det här. Alla kommentarer och personliga berättelser har verkligen berört oss, många gånger till tårar, säger Nick Cardello till New York Daily News.

Att publicera bilder där de är lite extra kärleksfulla mot varandra har ofta varit svårt för paret, men i år bestämde de sig för visa vilka de är – fullt ut.

– Kyssar, att hålla handen. Vi undvek att publicera sådana foton på nätet eftersom det gör vissa obekväma. Jag insåg att det här var ännu en garderob som vi behövde komma ut från. Folk behöver se fler bilder på samkönade par, det saknas ofta helt i media. Självmord är ett stort hot mot unga HBTQ-personer och det är viktigt att de får fler positiva förebilder, tillägger Nick.

Stockholm Pride pågår mellan 31 juli-6 augusti.

Annons

Dela (329)
TweetaLaddar