Hoppa till innehåll

Peg Parnevik om märkliga telefonsamtal, karriärsråd och nära döden-upplevelser på Hawaii

Artisten Peg Parnevik.

Café ställer livets stora frågor
till våra favoritpersoner. Den här gången: Så mycket bättre-aktuella artisten och låtskrivaren Peg Parnevik.

Vilken är din största framgång i livet?

”Jag har gjort så mycket i år som jag aldrig trodde jag skulle göra i min karriär. Spela på Lollapalooza är typ det sjukaste jag gjort hittills. Peg, 13 år, hade dött, haha. Men annars är min utveckling som artist, liveartist och låtskrivare, men även som person, det jag är stoltast över.”

Och din största motgång?

”Pressen jag lägger på mig själv. Min ätstörning och body dysmorphia. Jag jobbar med det varje dag och det blir fan inte enklare. En upward battle. Men även andras åsikter och fördomar om mig tar hårt.”

Vad håller dig vaken om natten?

”Tanken på allt jag inte har åstadkommit än. Känslan av att jag inte kommit längre. Att jag har mer att göra, att tiden flyger förbi en i 180.”

Vilken bok har betytt mest för dig?

Perks of Being a Wallflower.”

När blev du vuxen?

”Känner mig fortfarande inte vuxen. Men kanske när jag köpte en tvättmaskin?” 

Vilken är din mest kontroversiella åsikt?

”Alla män!”

Vilket är ditt livs största misstag?

”Det har jag inte begått ännu, men är 100 procent redo när det kommer.”

Vad händer efter döden?

”Vem fan vet, hoppas något bra. Vore fett att få hänga med Amy Winehouse.”

Vilket är ditt favoritgift?

”Rosé.”

Vilken är den senaste låten du repeatade ihjäl?

Stick Season med Noah Kahan.”   

Popsångerskan och låtskrivaren Peg Parnevik slog igenom som artist 2016 och har bland annat nominerats till en Grammis för Årets låt och vunnit P3 Guld för Årets rookie 2017. 2017 bildade hon GAMMAL tillsammans med Pontus Pettersson. I höst medverkar Peg i årets upplaga av Så mycket bättre på TV4. Foto: Philippa Parnevik

När grät du senast?

”Det var ett tag sen nu. Har varit superlycklig senaste tiden men kan verkligen uppskatta att vara ensam, lyssna på ballader och hulkgråta. Blev lite gråtig på min födelsedag då jag kände mig genuint lycklig och tacksam över att jag tagit mig till 28 och att jag har så fina människor runt omkring mig.”

Vilket är ditt bästa karriär­råd?

Fake it till you make it. Ingen annan kommer tro på dig så som du tror på dig själv, så gå rakryggad, gå med pondus, säg till dig själv ’I’m the fucking SHIT’ tills du en dag tror på det. Till slut kommer alla andra tro på det också.”

När är du som lyckligast?

”När jag precis skrivit en ny låt. Stunden när man sitter i bilen på väg hem eller promenerar från studion och drar upp låten på högsta volym – euphoria!

Vilket är det märkligaste telefonsamtal du har fått?

”När Rihannas team ringde för att prata om en låt vi hade skrivit som de var intresserad av.”

Vilket är ditt minst smickrande karaktärsdrag?

”Perfektionism och avundsjuka.”

Ditt hem står i lågor – vilka tre saker räddar du?

”Min dagbok, mina in-ear-lurar och mina Louis Vuitton-slip-ons”.

Vilken är din favoritsvordom?

”FUCK.”   

Vad är det närmaste du har kommit att dö?

”Vi var på Hawaii när det skickades ut en notis om att det var en missil på väg från Korea. Då trodde vi att vi skulle dö.”

Vilken är din största extravagans?

”Min garderob.”

Vilket är det konstigaste ställe du vaknat upp på?

”Gästade bandet Lemaitre på The Roxy i LA. Vaknade upp i något konstigt hus i Joshua Tree dagen efter. Riktigt oklart hur vi hamnade där.”

Vad får man absolut inte skämta om?

”Ätstörningar och kroppshets.”

Vilken är din favoritplats på jorden?

”Hemma hos mina föräldrar.”

Vilken är den vanligaste missuppfattningen om dig?

”Att jag är kall och negativ (it’s true).”

Vilken är din bästa investering?

”Investeringen i mig själv. Terapi, träning och spiritualitet. Jävligt dyrt, men så värt.”

Och din sämsta?

”Crypto.”

Vad vet du i dag som du önskar att du visste när du var 15?

”Att det faktiskt blir bättre. Jag har överlevt alla mina sämsta dagar och alla gånger jag trott att jorden skulle gå under.”

Vilken är din sämsta drogupplevelse?

”Jag har rökt weed en gång i mitt liv och never again. Jag trodde att jag hade fastnat i en tavla och att någon höll på att måla över hela duken. Det kände som om jag hade hamnat i helvetet och att jag aldrig skulle få träffa min familj igen. Grät i typ fem timmar efteråt. I en vecka efteråt så trodde jag att jag var på ett filmset där alla var statister i filmen om mitt liv. Såååå inga droger för mig, tack! Hugs, not drugs – är redan high on life!” 


Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.