Annons


Taylor Kitsch är exalterad. När han ringer mig har han precis anlänt till hemstaden Vancouver för att kolla in den avgörande Stanley Cup-åttondelen mellan sitt älskade Canucks och Dallas.

– Jag är övertygad om att vi vinner, säger Kitsch självsäkert. Och då blir det en jäkla fest i kväll! (Vancouver vann men åkte sedan ut mot Anaheim i kvartsfinalen – reds anm.)

Annons

Annars håller han mest till nere i Texas numera. Där spelas NBC:s hyllade dramaserie Friday night lights in – med 26-årige Kitsch i rollen som Tim Riggins, footballstjärna i high school-laget Dillon Panthers. En komplex badboy som dövar sitt trasiga familjeliv med sprit och destruktiva relationer.

Gilla Cafe.se på Facebook

– Jag är inte lika mörk som ”Riggs”, säger Kitsch. Men vi har gemensamma drag. Jag tror att många kan relatera till honom. Han tar inte itu med sina problem, utan låter dem jaga honom.

Friday night lights
bygger på Chicago hope-skådisen Peter Bergs film med samma namn från 2004 och har haft ett massivt kritikerstöd i USA sedan premiären i vintras. De stora tittarskarorna har dock inte hittat serien än, men NBC gav ändå nyligen klartecken för en andra säsong.

– NBC behandlar oss otroligt bra. De bara ringer ibland och kollar om allt är lugnt. De skickar inte ner någon liten manussnubbe som försöker få in mer tonårsrumpor i avsnitten, utan låter oss köra vår grej fullt ut.

artikelbild_fridaynightligh

FNL-fanatikerna menar att de oförtjänt låga tittarsiffrorna beror på att serien marknadsförts fel, vilket trist nog kan vara på väg att upprepas av Kanal 5. När pressmaterialet inför seriens Sverigepremiär skickades ut i maj bifogades ett papper med spelreglerna i amerikansk fotboll. En helt missvisande signal – Friday night lights är ingen sportserie, utan ett både gripande och humoristiskt drama om uppväxt, mänskliga brister och den konstanta jakten på en meningsfull tillvaro. OC med hjärna. Eller som Taylor Kitsch uttrycker saken:

– Det jag älskar mest med Friday night lights är att så många av karaktärerna kämpar i motvind. Man har liksom tagit den amerikanska drömmen, viftat lite med den och sedan krossat den rakt framför ögonen på rollfigurerna.

Kitsch – som även syntes i filmen John Tucker must die och i likhet med seriens andra fixstjärna, undersköna Minka Kelly (cheerleadern Lyla), har en bakgrund som modell – tror att Friday night lights rentav kan bli en modern tv-klassiker:

– Allvarligt talat, vi är verkligen för bra för att misslyckas.

DANIEL KJELLSSON

Friday night lights sänds tisdagar 21.55 på Kanal 5.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar