Annons
Annons

Trots att han gjort stor succé med både tv-serier och filmer har Peter Magnusson alltid hållit sitt privatliv för sig själv. Men i nya numret av Café berättar han om tiden då han drev svartklubb, sitt komplicerade förhållande till brats, pappans tragiska bortgång, sin nya komedi och om när Kanye West gjorde hembesök på hans 35-årsfest.

Annons

– Han hade med sig ett helt entourage brudar från Sundbyberg i minkpälsar och var hur snäll som helst. Det roliga var att Kanye tog över som DJ och bara spelade sin egen musik på Spotify.

I den öppenhjärtiga intervjun berättar Peter Magnusson också om pappan Christers tragiska bortgång. Peter var bara 17 år när hans far drabbades av en hjärtattack.

– Det påverkade mig väldigt mycket, men jag har än i dag svårt att säga hur. Jag vet ju inte hur mitt liv hade sett ut om han levt i dag. Vi stod inte varandra så nära som jag hade velat, och eftersom han dog så tidigt fick vi aldrig chansen att göra något åt det och jag fick inte chansen att få en relation med honom som vuxen. Hans död gjorde nog att steget in i vuxenvärlden skyndades på.

För Cafés Andreas Utterström förklarar Peter Magnusson dessutom varför han inte bryr sig om ifall kritiker kommer klaga på att hans nya film saknar djup. Komedin En gång i Phuket handlar om karriärcoachen Sven som säger upp sig och drar till Thailand i jakt på ett enklare liv.

– En film måste inte innehålla kvinnomisshandel, drogmissbruk eller en komma-ut-ur-garderoben-historia för att vara stark. Mina filmer är en humoristisk spegling av hur jag ser på världen, punkt. Det finns kanske ett behov även av ”viktiga filmer”, men om man anser sig ha ett budskap om en bättre värld är politiken en mer realistisk väg om man verkligen vill förändra. Men när jag tröttnat på komedier kommer säkert jag också skita ur mig ett albanskt abortdrama runt 50.

Läs hela intervjun med Peter Magnusson i Café nummer 1 – i butik den 15 december.

Annons

Dela (18)
Tweeta

Annons


Laddar