Annons

Han är dyslektikern som hyllats för sina texter och som mot alla odds blivit en av Sveriges största artister. Men bakom framgången och det stenhårda arbetstempot finns en hemlighet som ingen, inte ens Petter själv, känt till och som präglat hela hans liv. För första gången berättar hiphop­stjärnan nu om sin ADHD. Cafés Jan Gradvall mötte honom samma dag som han fick sin diagnos.

Annons

Hela intervjun finns över nio sidor i Café 5/2011, som landar hos prenumeranter i dagarna och finns i butik tisdag 19 april.

Gilla Cafe.se på Facebook

* * * * *

Petter om diagnosen:
– Mest av allt känner jag lättnad. Att jag nu tagit tag i det här, rett ut det en gång för alla, gör att jag slutligen förstår varför det gick som det gick i skolan. Det var så många gånger som jag kände mig dum, korkad, akademiskt underlägsen.
– Men som psykologen sa till mig nu efter det iq-test som ingick i undersökningen: Nu har jag slutligen papper på att jag faktiskt är normalbegåvad. Vissa saker är jag bättre på än andra, vissa saker är jag sämre på. Psykologen sa också att jag genom att organisera mitt liv så in i minsta detalj redan har tagit tag i min egen behandling.

Petter om sina köpvanor:
– Min kompis Nisse och jag började rappa lite ihop och köpte skivor. Jag är galet impulsiv, vilket jag nu inser förklaras av min ADHD. En gång köpte jag ett hus på telefon utan att ens ha sett det. Så var det även när jag köpte rap. Totala impulsköp. Men Nisse var precis tvärtom. Hans mamma jobbade på Konsumentverket. Innan han köpte ville han först ha en garanti för att det var kvalitet. Han kom alltid dragande med dina (Jan Gradvalls, reds anm) recensioner och provlyssnade sedan på skivaffären Mega innan han köpte något.

Petter om sina självutlämnande texter:
– Först i dag har det kommit fram amerikanska rappare som inte måste vara macho hela tiden utan vågar visa upp sina svagare och känsliga sidor, som Wiz Khalifa, Kid Cudi och Kanye West. Men jag har rappat om mina svagaste sidor i över tio år.

* * * * *

Läs hela intervjun i nya numret av Café – ute tisdag 22 april, med omslaget nedan. Fotograf är Henrik Halvarsson.

* * * * *

Petters nya singel Krafter berör också samma ämne. Lyssna på den direkt här.

Annons

Dela (143)
Tweeta

Annons


Laddar