Annons

”Phelps får ingen att hoppa i fontänen”

Världsrekord efter världsrekord. Hela världen tycks prata om Michael Phelps. Men Cafés sporttyckare Per Nunstedt är inte lika imponerad.

joel

Världsrekord efter världsrekord. Hela världen tycks prata om Michael Phelps. Men Cafés sporttyckare Per Nunstedt är inte lika imponerad.


DN.se, David J. Phillip
När mastodontsimmaren Michael Phelps tog sig upp ur bassängen efter 200 meter fjäril nu senast – hade han tagit sitt fjärde OS-guld i år och hans tionde totalt. Någonting som gör honom till den störste olympiern genom tiderna. Några timmar senare tog han sitt elfte guld genom stafetten på 4×200 meter.

Annons

Vi ringde upp übersportnörden, Cafémedarbetaren och Viasats fotbollschef Per Nunstedt för en kommentar.

Är Phelps världens just nu coolaste idrottsman?

– Han är helt fenomenal och det han har gjort är helt fantastiskt. Hela hans kropp är anpassad för att göra världsrekord och det är imponerande att han klarar trycket. Han har starkare nerver än Dalby i alla fall, som åkte ut i dubbeltrapp…

Gilla Cafe.se på Facebook

Hur stor stjärna är han?
– Glöm inte att simning är något som är intressant vart fjärde år. Skulle han gå ner och dra några vändor på Eriksdalsbadet i Stockholm skulle inte många känna igen honom.

Om man sätter hans namn bredvid marknadsvärdesgiganter som Beckham och LeBron James har han alltså ingen chans?

– I USA är han ju stor, det är därför simningen sänds på morgonen. Sedan får man inte glömma bort att folks kunskaper om simning är noll. Sim-journalistiken är ofta väldigt enkel och ointressant. Folk kollar på tiderna men har ingen aning om hur man tar sig dit eller hur man tränar för att ta sig dit. Jag är säker på att om han skulle sätta sig och ta en kaffe på Sturehof i Stockholm så skulle kanske fyra personer känna igen honom – några fler om han satt i badbyxor.

Så…

– Det går således inte att jämföra Phelps med ikoner som Beckham och James. Det är ingen som badar i fontäner och skriker sig hes för att Phelps tar ett guld.

Är det verkligen bra för simningen att han är så överlägsen?
– Ja, för det blir ett helt annat drag runt sporten om det levereras bra resultat. Hade det varit lökiga resultat hade intresset inte varit lika stort.

Patrik Hedlund

 

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar