Annons
Annons


Doftåret 2007 spurtar. Café har korkat upp de sista finalisterna för en avgörande sniffomgång. Vilken som vann och blev Årets doft? Se längst ner på sidan!

stridspilot
FÖR STRIDSPILOTEN I DIG
I slutet av september, buteljerad i blåsvartskimrande glas och krom, samt baserad på en aning dragon och lavendel men framför allt säsongens mesta trend-­ingrediens cederträ, landar Black, 495 kr, från Roberto Cavalli, i butik. I likhet med modehusets svåråtkomliga och svårikomliga plagg är den inte något för alla. Men om du är beredd att ge den en chans (gör det) så utvecklar sig snart en dovt brunstig, nästan farlig doftsensation med underströmmar av hypnotisk sötma…
Jo, den här godingen är så gott som självraggande.

Annons

diesel

FÖR BARTENDERN I DIG

En trevlig ny bekantskap släpps av Diesel, vars Fuel For Life, 475 kr, orsakade idel ”Oh!” och ”Ah!” bland tjejerna i publiken när den först presenterades för media för några månader sedan. Orsaken? Rosa grapefrukt, vanilj och cederträ i uppenbarligen rätt proportioner. Och om du själv trånar lite extra efter något som inte alla andra har så kan du via www.diesel.com från den 25 augusti i år beställa en helt egen och av dig själv formgiven specialflaska till doften. Om du hinner, vill säga. Endast 20 000 tillverkas, sedan stängs den möjligheten för gott.

boss
FÖR FREDSMÄKLAREN I DIG
Från Hugo Boss kommer XY (samtidigt lanseras en parfym för henne, kromosomiskt korrekt kallad XX), 495 kr, toppad med citronig bergamott, följt av en mint- och basilikablandning och i botten sötad patchouli. God varje dag, funkar för alla tillfällen och är ungefär som en vit skjorta: alltid rätt, aldrig fel. Marknadsledande Hugo Boss har inte gjort sig kända för att ta några särskilda risker med sina kompositioner. Därför får denna extrapoäng för att den spännande nog skiljer sig från husets typiska dofttradition.

wood
FÖR SKOGSHUGGAREN I DIG
Möt HeWood, 545 kr, första doften från Formel 1-heta modehuset DSquared2. Designparet bakom, tvillingarna Dean och Dan Caten, har här lyckats ta fram en eau som både är elegant och sexig: en svår balanskonst.Som den listige redan räknat ut är detta en dofthistoria som handlar om tränoter, närmare bestämt gran, en nypa vetiver-gräs och aromatisk ceder. Den startar modernt med en viss ”pudrighet” men efter en kvart slår doften till och visar sin rätta natur. Fräsigt namn har den med. Vi tippar på en hit.

kenzo
FÖR CYKELBUDET I DIG
Höstsäsongen öppnar snyggt med en riktig stänkare från ett av de säkraste dofthusen i världen, Kenzo, vars nyhet Tokyo, 435 kr, släpps i dagarna. I en dödligt smooth, mattsvart flaska utsmyckad med ilande stadsljus blandas essenser av ingefära, en aning bitter apelsinarom och kryddnejlika på ett extremt inbjudande sätt. Som gjord för lite hudkontakt.

Vinnare: Hewood – en sensationell mix av gran, en nypa vetiver och snustorrt cederträ som blir helt oemotståndlig.

Tomas Lenneryd

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar