Hoppa till innehåll

Billig bärs-favoriten Pistonhead släpper cider

Pistonhead Cider.
Joakim Almén

Rock’n’roll-ölmärket Pistonhead överraskar genom att släppa sin första cider.

Svenska ölmärket Pistonhead har sedan de grundades 2011 varit en pålitlig del av varukorgen när du vill ha en god öl till relativt lågt pris. I våras släppte ölmärket nya ölen Pistonhead Regular Lager och nu är det dags för nästa lansering, men den här gången är det faktiskt inte en ny öl. I stället släpper ölmärket med rock’n’roll-estetiken sin första cider.

Cidern heter kort och gott Pistonhead Cider, har en rosaröd färg och är gjord på en äppelciderbas och smaksatt med hallon och svarta vinbär. Smaken beskrivs som halvsöt och ”gudomlig, men mest hallon”.

”Varför vi valde att göra en cider var helt enkelt för att vi ville det, och vi tycker själva att den blev väldigt god så då känns det ju självklart att dela den med resten av världen!” säger Rickard Edman, produktchef på Brutal Brewing som producerar Pistonhead.

Pistonhead Cider har en alkoholhalt på 4,5 %, kostar 14:70 kronor och finns att köpa på de flesta Systembolaget från fredag 1 september.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.