Annons
Annons

Svenskt företag testar pizzaleverans med drönare

Att se sin bakispizza komma nedstigande från himlen skulle vara en närmast religiös upplevelse.

Joel Linde

Pizza måste vara den ultimata tröstmaten när vi mår som allra sämst och våra energidepåer är som allra tommast. Enligt våra egna överslagsräkningar säger i genomsnitt tre miljoner svenskar ”jag skulle göra vad som helst för en pizza just nu” varje söndag.

Annons

tänk om du som genom ett mirakel kunde serveras pizza inom minuter från din ynkliga vädjan?

*dreglar*

Det är i alla fall Onlinepizzas ambition, som postade en video på Facebook där de skriver att de testar att leverera pizza med drönare.

Gilla Cafe.se på Facebook

I filmen skriver de ”Vi tror att ett av framtidens sätt att leverera mat hem till din dörr” är via drönare.

Och många andra tänker likadant. Amerikanska onlinebutiken Amazon (vars grundare och vd Jeff Bezos nyligen gick om Bill Gates på listan som världens rikaste människa) har till exempel experimenterat med drönarleveranser sedan 2013, men utan att få tillstånd. I december 2016 utförde de dock sin första testleverans i England och om (eller när, som de själva säger) autonoma drönare får tillstånd att leverera varor kommer Amazon vara redo att fylla himlen med skor, blöjor och nya batterier till din rakapparat.

I Sverige då? Nej, här finns inte heller något tillstånd för drönarleveranser. Privatpersoner får flyga drönare, men inte över parker, torg eller där många människor befinner sig. Dessutom måste du alltid kunna se din drönare, vilket förhindrar att den skulle kunna användas till leverans. För kommersiell flygning ansöker man om tillstånd hos Transportstyrelsen.

Men samhälle och lagar utvecklas, så en vacker dag kommer det förmodligen börja regna både pizza och diverse annat gott från himlen.

Missa inte den prisbelönta Stockholmskrogen som börjat göra ölpizza, eller vår lista över de 11 bästa pizzakrogarna i Stockholm!

Annons

Dela (46)
TweetaLaddar