Hoppa till innehåll

Populärt blind date-koncept återuppstår på Södermalm

Booka och Brett i Australiensiska Gift vid första ögonkastet.

Som ”Första dejten” fast utan tv-kameror.

Den 28 mars får singlar i jakt på kärlek chansen att bli ihopparade av en entusiastisk kärlekspanel när blind date-konceptet Dejtingservice är tillbaka. Förra gången Dejtingservice-gänget körde sin blind date-kväll var det på söderbaren Morfar Ginko vid Mariatorget. Den här gången är det restaurang Blecks tur mellan Nytorget och Skanstull som är skådeplatsen för dejtingspektaklet.

Det är ungefär som tv-programmet, fast utan kameror. Ansökningarna sker via ett formulär. Därefter kommer en expertpanel med olika kompetenser att matcha ihop kandidaterna som får ses på en middag på Bleck. Panelen får beskrivas som civilstatusmässigt diversifierad: Någon har lång erfarenhet av äktenskap, någon är nygift, någon är singel och någon befinner sig konstant i gränslandet. Gemensamt är att de gillar kärlek och romantik och är sugna på att agera matchmakers.

Booka och Brett i Australiensiska Gift vid första ögonkastet.
Booka och Brett i australiensiska versionen av det populära dejting-tv-formatet ”Gift vid första ögonkastet”. Foto: TV4 Play

”Vi som arrangerade det tidigare har bestämt oss för att ta upp projektet igen i hopp om att kunna sprida lite mer kärlek i stan. Tjugo par kommer att paras ihop och äta en magisk middag tillsammans och förhoppningsvis kommer romantiken att spira”, säger Märta Storkirk, en av tre initiativtagare bakom Dejtingservice.

Om du är sugen på att gå på blind date på Bleck anmäler du dig via Dejtingservice formulär här. Sista anmälningsdagen är 6 mars och blind date-kvällen går av stapeln 28 mars.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.