Premiär: Leslie Tay släpper video till singeln Stjärntecken

Hyllade artisten Leslie Tay släpper video till sin somriga singel "Stjärntecken" – med premiär hos Café.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2018-08-02 08:00  |  Lästid: < 1 minut

En av vårens mest efterlängtade nyheter i musiksverige var Leslie Tays debutalbum Vilja & tålamod. Debutalbumet kom efter flera hyllade EP:s och singlar – och att ha blivit utsedd till 2017 års bäst klädda man av Café.

Leslie Tay i Ghana där han har sina rötter.

2018 ser ut att bli än mer intensivt för den skånske sångaren. Förutom ett debutalbum som mötts av idel lovord, uppmärksammade samarbeten med Molly Sandén och Oscar Zia är Leslie även aktuell i dokumentärfilmen Leslie brinner: en uppföljare till den tio år gamla dokumentärfilmen Leslie – Killen som kommer att glänsa av Stefan Berg som följde artisten under hans stundtals stökiga uppväxt i Sofielund i Malmö.

Café fick äran att premiära videon till Leslies Stjärntecken, en tropiskt doftande singel tillsammans med Stonebwoy och Syster Sol. Videon utforskar dragkraften mellan en person och dess ursprung – men också mellan människor, och det mystiska i gravitationen mellan dessa. Videon är också inspelad i Ghana där Leslie Tay har sina rötter.

– Stjärntecken handlar om kärlek som är lika stark och naturlig som en naturkraft. Ett möte mellan två människor som känns att det var menat från tidernas begynnelse. Att universum konspirerade i årtusenden, styrde vindar och tidvatten, supernovor och galaktiska rörelser för att bygga upp just dessa två högar av atomer som skulle attraheras av varandra. Det är en historia om två ensamma moln av stjärnstoft i människoskepnad som, trots svårigheter och gupp på vägen övervinner allt med sin dragningskraft till varandra. Trots prövningar, osäkerheter och tvivel så är sann kärlek – även den flyktiga – skriven i stjärnorna, säger Leslie Tay. 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-08-13 16:01