Annons

"Jag är för gammal för att bli pappa igen. Jag vägrar åka rullstol till min sons examen."

 

Michael Douglas senaste film, den politiska thrillern The sentinel, får vi den 61-årige ikonen precis som vi vill ha honom: slipad, hårdkokt och med laddad pistol. När Café träffar Douglas i Beverly Hills, däremot, beter han sig snarare som en ängslig hönsmamma. En skäggig sådan.

Annons

 

– Hur mår du, sitter du bekvämt? Är det kvavt? Har du tillräckligt med ljus? frågar han och pillar på det buskiga skägget som han har odlat för en annan filmroll.

Gilla Cafe.se på Facebook

 

Douglas ser mer ut som en fiskargubbe än en filmstjärna. Men lyckligtvis gillar frugan Catherine Zeta-Jones hans nya look.

 

– Hon tänder på det, säger Michael. Själv tycker jag att jag ser ut som Lenin.

 

I The sentinel spelar Michael Douglas en av presidentens Secret Service-livvakter som misstänks ha läckt information till fienden.

 

presidentens-man_mittbild

 

Michael får även spänna sina producentmuskler i The sentinel , som han delvis har finansierat. Men det är utan tvekan som skådespelare han trivs bäst.

 

– Då slipper man ta ansvar och får bete sig som ett barn. Det är som en lek. Man ränner runt och ropar: ”Pang, pang, du är död!”

 

För ett ögonblick tindrar ögonen och han ser ut som en buspojke.

 

Törs denne far – vars äldste son Cameron Douglas redan har börjat följa i hans skåde-spelarfotsteg – verkligen släppa ut sin avkomma i Hollywoods snedvridna värld?

 

– Tja, det är väl som i en cirkusfamilj. Man känner inte till nåt annat.

 

Douglascirkusen lär dock inte få några fler medlemmar.

 

– Jag är för gammal för att bli pappa igen, skrattar han. Jag vägrar faktiskt åka rullstol till min sons studentexamen.

 

 

Malin Lundblad

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar