Annons


Alpin- och businessvärlden har av uppenbara skäl inte haft mycket gemensamt rent klädmässigt genom åren. En välskräddad ullkostym förslår inte på en blåsig fjällsida. Och vinterplaggen i gore-tex kan vara hur välventilerade som helst – vid sammanträdesbordet är de ändå i tätaste laget.

Men numera kan man plocka det bästa från de här två stilvärldarna.
Snowboardgiganten

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Burton har återigen bett Paul Smith designa några plagg i den mycket limiterade kollektionen Mark VIII.

Den här gången har han gått hela vägen: en dubbelknäppt trenchcoat, smala byxor och en rutig kavajjacka – samtliga med för honom typiska kännetecken, som dolda detaljer i fodret och unika knappar. Samtliga plagg givetvis även med Burtons vassaste tekniska finesser. Tejpade sömmar och avan­cerade fuktskydd gör att plaggen funkar lika bra i lössnö som i stan.

Men gratis är det förstås inte. Trench­coaten, till exempel, säljs i Paul Smiths butiker i London och kostar motsvarande 9 000 kronor. Något mer överkomliga alternativ finns på närmare håll. För dig som gärna håller på det sportiga men inte vill släppa kritstrecken helt lanserar Peak Performance skid­plaggen Synergy Jacket och Synergy Pant, designade av friåkaren Robert Olsson. De finns på Peak General Stores och kostar 3 200 respektive 2 800 kronor.

ANDERS BERGMARK

artikelbild_properpist

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar