Annons
Annons

Soliga vinterdagar kan ge dig fantastiska löprundor, så låt aldrig kylan stoppa dig. Utrusta dig istället med rätt hjälpmedel. Löpningsexperten Mikael Westh vet vilka.

* * *

Förutom skor med bra grepp är det enligt Mikael Westh, butikschef på Löplabbet Race i Stockholm, främst en viss ull som kan göra din vinterlöpning behaglig.

Annons

– Vi säljer mer och mer merinoull, säger han. De rutinerade löparna har länge känt till hur bra det här materialet är, men nu har även mer vanliga motionärer fått upp ögonen för det och insett att det gör att man kan löpa oavsett väder.

Gilla Cafe.se på Facebook

Vad är så bra med just merinoull?
– Den blir aldrig kall och blöt utan håller värmen bra och släpper även igenom värme när det blir för varmt. Med ett underställ i merinoull och något vattenavvisande över, så är du good to go i alla väder.

Något man ska tänka på vid merinoullsköp?
– Köp bra kvalitet. Då luktar det aldrig svett, kliar inte och är väldigt snabbtorkande. Att det inte luktar gör också att du slipper tvätta det så ofta. Och köp ett tunnare underställ om du tänker använda det på sommaren.

Vilka andra löp-prylar rekommenderar du för vintern?
– Reflexväst om man kommer löpa i mörker. Och när det är under 10 minusgrader är det skönt att andas med en värmeväxlare. Damasker att fästa på skorna för att inte få in snö är också bra, löparglasögon likaså.

Patrik Hedlund


Underställströja i merinoull, Icebreaker LS Atlas, 600 kronor.

Gaiter/damask från Icebug, 300 kronor.

Löpglasögonen Adidas Adizero, 1 500 kronor.


Airtrim andningsmask, 495 kronor.


Annons

Dela (3)
TweetaLaddar