Hoppa till innehåll

Världens 7 enda perfekta filmer enligt Quentin Tarantino

Filmaffischer för Texas Chainsaw Massacre och Tillbaka till framtiden och en frilagd Quentin Tarantino.

Enligt demonregissören har det enbart gjorts sju perfekta filmer i filmhistorien – varav den senaste 1985.

En av samtidens största filmregissörer Quentin Tarantino är aktuell med boken Cinema Speculations, där han delvis betraktar filmer och filmskapande med kritikerbrillorna på. I boken menar Tarantino att splatterklassikern Texas Chainsaw Massacre (1974) är den enda perfekta filmen som gjorts.

När den karismatiska filmskaparen nyligen gästade Jimmy Kimmels talkshow för att plugga sin nya bok bad Kimmel honom att utveckla resonemanget – och om han verkligen tycker att det enbart gjorts en perfekt film i filmhistorien. Tarantino backade en aning från påståendet i sin bok, men vidhåller att det faktum att filmhistorien knappast kryllar av perfekta filmer och visar hur svårt filmskapande är.

”Perfekta filmer bryter igenom all estetik på ett eller annat sätt.”

Noterbart är att Tarantino inte verkar ha tyckt att det gjorts någon perfekt film sedan Tillbaka till framtiden släpptes 1985. Ifall du vill ägna veckan åt att ta dig igen mästerregissörens rekommendation för perfekta filmar så hittar du hela listan här.

The Wild Bunch (1969)

Exorcisten (1973)

Texas Chainsaw Massacre (1974)

Young Frankenstein (1974)

Hajen (1975)

Annie Hall (1977)

Tillbaka till framtiden (1985)

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.