Annons

 

Sitter du på en enorm vinyl­samling, men är för slö för att packa upp skivspelaren och faktiskt lyssna på plattorna? Konvertera musiken till mp3-filer.

1. Det här behöver du
En dator med mikrofoningång, en sladd med rca-kontakt i ena änden och hörlurskontakt i andra, en receiver samt en skivspelare. Om du ska bränna ljudspåren till cd behöver du även en cd-brännare, musikprogram plus ett bra brännar­program.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

2. Så här gör du
Koppla in, starta musikprogrammet och ställ in inspelningsnivån. Detta gör du genom att klicka på Start, Alla program, Tillbehör, Underhållning, Volym-kontrollen. Kontrollera att Linje in är aktiverat. De flesta musikprogram går att ställa in så att de känner av tystnaden mellan låtarna för att sedan automatiskt dela upp musiken i flera filer. Om du hör ett surrande ljud kan det bero på att dator och skivspelare är inpluggade på olika strömuttag – skaffa en skarvsladd och sätt dem på samma.

3. Överkurs
Med Magix Audio Cleaning Lab är det sedan enkelt att tvätta bort knaster och annat störande ur ljudbilden. Om du verkligen vill ha kontroll över ljudet, och få högsta möjliga kvalitet köper du Creatives Soundblaster X-Fi Elite Pro. Skillnaden är enorm, och du behöver inte vara ett proffs för att använda systemet.

 

Petter Ahrnstedt

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar