Annons

Raf Simons
Med vårkollektionen 2004 inledde Fred Perry ett framgångsrikt samarbete med japanska Comme des Garçons diffusionskollektion Comme des Garçons SHIRT. Nu har företaget tagit nästa steg och knutit till sig en av herrmodets verkliga innovatörer, den belgiske designern Raf Simons.

Samarbetet spikades slutgiltigt för någon månad sedan och den första Fred Perrykollektionen signerad Simons landar i en handfull svenska butiker hösten 2008.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Den blir större än kollektionen från Comme des Garçons och innehåller både överdelar, byxor, skor och accessoarer – allt i svart. Fred Perry har bland annat tagit fram en helt ny, tung piké för att passa Simons formspråk.

artikelbild_raf
Raf Simons, höst/vinter 2007. Se hela kollektionen här.

Raf Simons, som är född 1968 och utbildad industridesigner, visar sina kollektioner under eget namn i Paris och är också hyllad chefsdesigner på Jil Sander. Hans intresse för nya material, innovativa skärningar och känsla för nerven i olika ungdomskulturer har gjort honom till ett av herrmodets viktigaste förnyare det senaste decenniet.

Simons lanserade till exempel den punktajta silhuetten, som varit en dominerade trend i herrmodet de senaste åren, redan i sina första kollektioner i mitten av 1990-talet.
Tillsammans med Helmut Lang, som han gärna nämner som inspiratör, Martin Margiela och på senare år Hedi Slimane tillhör han de designer som betytt mest för hur herrmodet ser ut idag och just nu är han tveklöst den mest intressante.

ANDERS BERGMARK

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar