Randig remix på brittisk klassiker

Coolt eller karneval? Ränder, tekniska influenser och läderdetaljer – när danska Wood Wood samarbetar med anrika skomärket Clarks går de all in. Idag släpps den omgjorda varianten på modellen Tawyer, som ursprungligen inspirerats av Clarks kanske allra mest kända sko, Wallabee. Wood Wood har bland annat adderat gömda sömmar, prints på innersulan och vinröda och […]

Publicerad 2014-03-06 16:35 | Uppdaterad 2014-03-06 16:37  | Lästid: 1 minut | Johan Hurtig

Coolt eller karneval?

Ränder, tekniska influenser och läderdetaljer – när danska Wood Wood samarbetar med anrika skomärket Clarks går de all in.

Idag släpps den omgjorda varianten på modellen Tawyer, som ursprungligen inspirerats av Clarks kanske allra mest kända sko, Wallabee. Wood Wood har bland annat adderat gömda sömmar, prints på innersulan och vinröda och blå paneler i nubuck.

– Jag har använt Wallabeen i massa år själv, och tyckte det var intressant att använda den här modellen för att få en lite sportigare look. Målet var att hitta en balans mellan dåtid och framtid, att behålla det klassiska men lägga till moderna element, säger Wood Woods ena grundare Brian SS Jensen.

Skon finns att köpa från och med idag i alla Wood Wood-butiker och släpps globalt den 15 mars. Pris: 150 euro.

Johan Hurtig

Dela på Facebook
Tweeta