Annons
Annons

 

hitta_navman

Navman iCN 530

Liten, nätt och lättbegriplig sammanfattar Navmans gps bra. Tydliga ikoner gör den enkel att använda. Skärmen är mycket skarp och formatet är så smidigt att du enkelt kan ta med den i innerfickan. Med Navman kan du i 2d-läget markera en plats på kartan och sedan lägga till den till dina favoriter – klart smart. På samma sätt kan du lägga in de områden du vill undvika.

Annons

Många förinstallerade POI:s (points of interest) finns också.

Att navigera i menyerna är krångligt och det virtuella tangentbordet aningen litet, vilket leder till många svordomar. Men Navmans stora styrka är det fördelaktiga priset, 3 600 kronor, och mängder av funktioner som motiverar högsta betyg. Köp. En. Nu.

Pris 3 600 kronor.

Betyg fiskarn_5

 

 

hitta_mio-a701

 

Mio A701

En fullspäckad telefon, utrustad med Windows Mobile och inbyggd
gps-mottagare. Med den här babyn kan du i princip göra allt. Surfa, redigera Worddokument, kolla e-posten samt sist men inte minst navigera. I och med att den är portabel kan du enkelt ta med den om du ska på trekking. Mio A701 har en tryckkänslig skärm som du aktiverar genom att använda en liten stylus. Formatet på telefonen är mycket bra för att innehålla så mycket lull-lull. Tyvärr är det mycket svårt att avläsa skärmen om det är ljust ute (vilket det ju brukar vara dagtid). Annars är det en mycket bra smartphone och gps-navigator som enkelt slinker ner
i byxfickan.

Pris 6 000 kronor.

Betyg fiskarn_4

 

hitta_mio-c210

Mio C210

Perfekt för den lilla plånboken. För 2 600 kronor får du en relativt plastig skapelse med en hel del finesser. Du kan lägga in fartkameror (vilket i princip alla numera kan), men även ställa in så att den varnar dig om hastigheten överstiger den lagstadgade – oavsett kameror. På så vis minimerar du riskerna att bli av med körkortet. Den stora akilleshälen är den lilla skärmen. Det virtuella tangentbordet är på tok för litet, och menyerna är också roddiga. Ska du mata in en ny adress under färd är ett kort
stopp att rekommendera.

Pris 2 600 kronor.

Betyg fiskarn_4

 

hitta_tomtom

 

 

Tomtom GO700

Har nåt år på nacken, men är trots det bättre än många konkurrenter. Textinmatningen är enkel. När du knappar in en text är det som att söka låtar i iTunes, den sorterar undan alternativen snabbt ju mer du skriver. Skärmtangentbordet är stort och har snabb respons. Skärmen är helt okej, dock inte lika vass som Navmans. En hårddisk på 2,5 gb finns, med kartor över Europa. Går även att koppla till mobilen via bluetooth för uppdaterad trafikinformation.

Pris 6 500 kronor.

Betyg fiskarn_5

 

hitta_vdo-ms2000

 

VDO MS2000

Även för dig med tummen mitt i handen torde VDO MS2000 vara något sånär enkel att förstå sig på. Gränssnittet består av ikoner med text och navigerar gör du genom att trycka på den tryckkänsliga skärmen. Att knappa in adresser är inte svårt, men relativt omständligt. Skärmtangentbordet är i minsta laget, vilket leder till många feltryck. När adressen är inmatad räknar MS2000 fram den snabbaste rutten. Du kan lägga in egna favoriter och sevärdheter om du ska ut på långresa.

En kul detalj är att du kan koppla den till bilstereon och sedan spela upp mp3-filer genom den.

Pris 4 000 kronor.

Betyg fiskarn_3

 

 

 

Petter Ahrnstedt

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar