Annons
Annons

I Brian De Palmas Femme fatale spelar hon en förförisk mansmagnet och juveltjuv. Men 30-åriga Rebecca Romijn-Stamos var livrädd när hon tog rollen.

Att gestalta en karaktär som har drag av film noir-legenderna Lauren Bacalls och Ava Gardners klassiska rollfigurer var en tuff match.
– Jag skakade konstant. Och först trodde jag ju så klart aldrig att jag skulle få rollen. Ett möte med De Palma, det var tillräckligt läskigt.
Det verkar som om De Palma gillar all sorts knasigt sex. Här drar du igång tidigt, och på ett snyggt sätt, genom att hångla med och råna danska modellen Rie Rasmussen på en toalett.
– Ja, Brian näckar alltid sina skådespelerskor, eller hur? Men i Femme fatale finns bara en riktig nakenscen – under vatten, och den bjöd jag på. Min rollperson Laura har ett mål. Om någon bär dyra saker som går att sno knullar hon dem och då spelar det ingen roll om de är kvinnor, män eller små djur.
Vad gillar du hos De Palma?
– Jag gillar att han vågar vara så respektlös, hans sätt att modernisera redan klassiska koncept. Han kan vrida och vända på allting och bryr sig inte om att behöva vara politiskt korrekt.
Som din karaktär?
– Alla kan vi ibland vara värsta sortens bitch. Det gäller bara att erkänna det för sig själv. Det är svårt att hitta kvinnor på film som är genuina hårdingar. Män får alltid vara det.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Stefan Nylén

Annons

Dela (0)
TweetaLaddar