Annons

Ett misstag mellan lakanen kan du alltid släta över med fejkad kramp, en grym prestation timmen efter eller lite söta kramar. Men gör minsta blunder när du lovat bjuda hennes föräldrar på middag och du riskerar omedelbar arkebusering. Skriv genast ut vår katastrofhjälp och sätt på kylen.

Annons

PROBLEM
Du har bränt såsen
LÖSNING
Rör inte runt i kastrullen eller försök addera vatten – det sprider bara den brända smaken till hela såsen. Häll över såsen i en ny kastrull (säkerligen har bara bottenskiktet bränt vid) och du klarar dig nästintill oskadd.

Gilla Cafe.se på Facebook

PROBLEM
Du har bränt köttet
LÖSNING
Köttets kärna kommer att ha klarat sig, så bara skär av de brända kanterna. Lägg dessa kanter i en improviserad sallad och kalla ”rökta”.

PROBLEM
Du råkade salta alldeles för mycket
LÖSNING
Lägg i ett gäng skivor råa äpplen eller potatisar i grytan eller kastrullen. De kommer att absorbera allt överflödigt salt.

PROBLEM
Svärföräldrarna sitter till bords – men köttet är fortfarande rått
LÖSNING
Skär köttet i tunna skivor för att öka stekytans storlek och på så vis steka mer en större köttmängd fortare. Höj sedan värmen kraftigt. Kött som annars skulle ha tagit en evighet att laga, blir nu färdigt på nolltid.

PROBLEM
Grönsakerna har blivit överkokta och vattnigt saggiga
LÖSNING
Värm en burk redd kycklingsoppa. Använd sedan en mixer för att blanda den värmda soppan och dina grönsaker. Vips! Ditt klantiga kaos har blivit en imponerande hemmalagad, passerad soppa.

Daniel Kjellsson

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar