Annons

Redaktionens bästa Jackson-minnen

Idag (fredag 29 augusti) fyller Michael Jackson 50 år. Och då världens övriga medier listar megastjärnans musikaliska höjdpunkter – bjuder vi på högst personliga anekdoter.

joel

Idag (fredag 29 augusti) fyller Michael Jackson 50 år. Och då världens övriga medier listar megastjärnans musikaliska höjdpunkter – bjuder vi på högst personliga anekdoter.Idag (fredag 29 augusti) fyller Michael Jackson 50 år. Jo, 50 år. Och då världens övriga medier listar megastjärnans musikaliska höjdpunkter – bjuder vi på högst personliga anekdoter.

Här berättar Jonas Cramby, Johan Såthe och Emine Sander om pinsamma ögonblick, oansvarigt beteende och ett söndernött ansikte.

”Drömmen om Elin”
Av: Jonas Cramby, layout
– Under kraftig Michael Jackson-påverkan spelade jag i slutet av 80-talet med
mitt New Romantic-band Tattoo på Jordgubbens dag i Vara.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Jag hade röda
skinnbyxor, spetsiga mockaskor, en vit sidenhandske och när det var dags för
extranummer ropade min mamma att vi skulle spela Drömmen om Elin. Inför alla
mina blasé synthpolare! Det var mitt livs dittills mest pinsamma ögonblick.

”Babyn genom fönstret”
Av: Johan Såthe, tf redaktör
– Min vän Lars skulle skriva en artikel om ”rockens landmärken” i Berlin. Vilket innebar långa vandringar till diverse sunkiga kvarter/förorter.Här bodde Iggy Pop 1973. Jaha. Här spelade David Bowie in Low. Minsann! Här är Ramonesmuseet. Stängt. Men alla som promenerat runt i centrala Berlin vet att förr eller senare blir man tagen av historiens vingslag. Som när när vandrar Under den Linden, förbi Brandberger Tor och når det klassiska femstjärniga hotell Adlon. Här har Charlie Chaplin, Marlene Dietrich och Albert Einstein bott.
– Och det var var här, på femte våningen, som Michael Jackson år 2002 hängde
ut ett spädbarn från balkongen. 200 fans stod nedanför och jublade. En hel värld förfärades av det oansvariga beteendet. Där peakade min tyska rockvandring.

”Den sönderpussade affischen”
Av: Emine Sander, moderedaktör
– Under en period i mitt liv har jag levt i ett rum tapetserat med Michael Jackson-affischer. Så att plocka ett minne är tufft. Men min gamla VeckoRevyn-bilaga symboliserar det hela fint, tycker jag. Michael pryder omslaget men runt hans ansikte är pappret fullständigt söndernött på grund av att jag ständigt tog fram det pch pussade honom.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar