Annons
Annons


Jag hatar människor som hatar repriser. Varje sommar kryper liken fram ur sina lantställen: krönikörer och insändarskribenter med lådvinslulliga haranger om hur fattigt tv-utbudet är under semestern. Slentrianmässigt sprider de år efter år missuppfattningen att juli och augusti aldrig blir roligare än Sömnlös i Seattle eller dammiga avsnitt av Saltön.
        
Korkade klyschor, folks. Rätt utnyttjad utgör ledigheten en helt ovärderlig återhämtningsperiod – ett livsviktigt uppsamlingsheat för serierna som man av en eller annan anledning tvingades välja bort under ordinarie säsong och ännu inte har hunnit beställa hem.

Några magiska veckor med Sleeper cell– och Vita huset-boxarna i våras gjorde exempelvis att jag blev obehagligt avhängd på såväl CSI (bilden) som CSI: Miami, men det fixade Kanal 5 med lysande bombmattor av repriser under sommaren.

Annons

Jag har dessutom äntligen hunnit bli helt up to speed med briljanta Everybody hates Chris på TV400, idylliska Heaven’s kitchen på BBC Food och säsong fyra av The shieldCanal+.     

Den som är för lat för att jäsa upp ur hängmattan och fylla på såna kunskapsluckor behöver antingen ett nytt kanalpaket i torpet eller en personlig assistent.

Vi andra lutar oss lugnt tillbaka och inväntar med gott samvete höstens säsongspremiärer – som förstås kommer att bevakas maniskt här på Cafe.se framöver, närmast med smygtittar på bland annat det omskrivna HBO-dramat Big love och tredje säsongen av Entourage. Let’s hug it out, bitches!

Markus Kylén
Cafés redaktionschef skriver om tv på www.cafe.se varje tisdag.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar