Annons

Cool Restaurants Mallorca/Ibiza och Cool Restaurants Las Vegas är de senaste tilläggen i det tyska förlaget teNeues digra katalog av rese- och design-böcker. Som vanligt restips_for_finsmakare_bockerlistar man med germansk grundlighet alla vattenhål som gäller för partydjur och finsmakare, och allt är som vanligt presenterat i säker form till sjyst pris på runt hundralappen.
Tidigare har man presenterat guider till London, Hong Kong och andra metropoler. TeNeues utgivning är typisk för 2000-talets turism. Dagens resenärer vill uppleva en urban miljö, inte vallas omkring som hjon i pittoreska turistkvarter. Till Milano eller London åker man för shopping och barhopping, inte för att se domkyrkor.
TeNeues utgåvor är snygga, väl researchade och prisvärda, till skillnad från 90-talets risiga backpackerbiblar Rough Guide och Lonely Planet.
Förlaget ger även ut högklassiga konst- och fotoböcker, som den utmärkta Blood sweat and tears om stjärnfotografen Bruce Weber som Café tipsade om i aprilnumret. Men för närvarande är det stadsguiderna som är hetast. I sommar släpps även Cool Restaurants-guider till intressanta resmål som Kapstaden, Istanbul och Sydney.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Staffan Wilsson

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar