Den 8 januari inleder Södermalmsoasen Riche Fenix ett lika enkelt som trevligt koncept – pastaonsdagar. Varje onsdag i januari och februari får restaurangens meny tillskott av en pastarätt för att pigga upp årets mörka, fattiga och slaskiga veckor.
”Pasta är comfort food när den är som bäst och mat som de allra flesta har en stark relation till, vilket gör att smakerna verkligen måste sitta. Jag älskar att äta pasta men framför allt älskar jag att göra min egen. Vi inleder pastaonsdagarna med frikadeller i tomatsås och tagliatelle – och känslan är att det kommer bli en extra mysig dag mitt i veckan under den mörka vintern”, säger William Carlström, kökschef på Riche Fenix.

Den befintliga Fenixmenyn, med favoriter som varmkorven och den friterade kycklingen, står kvar som vanligt under onsdagarna. Men till skillnad från dessa mer barbetonade rätter, som med fördel kan käkas på stående fot, är pastan gjord för att ätas vid bordet.

”Januari och februari är månader då vi alla behöver något som värmer och lyfter humöret. Pastaonsdagarna på Fenix bygger på en känsla av mys och igenkänning, med en ny rätt varje vecka som fyller både kropp och själ med värme. För oss är det viktigt att arbeta kreativt, fortsätta utvecklas och utmana oss själva för att kunna erbjuda våra gäster något nytt, gott och roligt, därför känns pastaonsdagar som ett självklart inslag som alla kan njuta av”, säger Riche Fenix restaurangchef Klara Kvarnbäck.

Pastaonsdagarna på Riche Fenix pågår fram till slutet av februari – det är endast drop-in som gäller.