Roger Moore: Med rätt att stila

joel  |  Publicerad 2009-07-01 12:39  |  Lästid: 2 minuter

Den välskräddade skådespelaren Roger Moore, 82 i år, har blivit en stilförebild för en hel generation män.
Just nu är han aktuell med Mitt namn är Moore, Roger Moore (Norstedts), en charmig och lättläst självbiograi om stjärnglansigt skådespelarliv och rollerna som Helgonet, James Bond och Brett Sinclair i Snobbar som jobbar.

Med-rätt-att-stila-_2

Sir Roger Moore, vilket är ditt allra främsta stiltips?
– Att alltid bära en ren och nystruken skjorta. Och, förstås, gå aldrig utanför dörren utan en matchande slips, ha ha.

Fluga?
– Jag bär sällan fluga. Och bara till smoking.

Med-rätt-att-stila_5

Hur klär du dig en vanlig dag?
– Jag har en standarduniform: marinblå klubbblazer, grå byxor, skjorta, slips och loafers. Jag behöver med andra ord inte packa så mycket när jag ska ut och resa.

Med-rätt-att-stila_3

Har du verkligen aldrig nåt annat på dig?
– Okej, jag erkänner att jag bär kofta ibland på mitt lantställe.

Apropå lantligt mode, är det okej att bära tweedkavaj i innerstaden?
– Absolut! Idag kan man bära vad som helst! Arbetar du på bank förväntas det kanske att du klär sig ganska sobert, men annars är det inga problem. Varje man bör dessutom ha flera olika typer av kavajer i sin garderob.

Med-rätt-att-stila_4

Vad föredrar du för skor?
–Handgjorda loafers från italienska Salvatore Ferragamo. De är fantastiska. Sköna och stiliga.

James Bond har ju alltid varit välklädd, men finns det någon filmoutfit du varit mindre nöjd med.
– Jag fick alltid tråkningar för safariutstyrseln i Mannen med den gyllene pistolen, Moonraker och, och vad mer det var… men det var ju snyggt, eller hur?

Med-rätt-att-stila_6

Absolut. Din stil är väldigt klassisk och tidlös. Har du aldrig följt några trender?
– Det har jag säkert gjort, men inte på ett bra tag. Jag tycker om att vara välklädd och det kan man vara utan att behöva följa trender. En välklädd, god vän till mig bar samma kostymer i över 50 år. Han hade turen att behålla samma kroppsvikt.

Rasmus Löwenmo

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2010-10-28 15:32