20 år senare ber Ronaldo om ursäkt för sin ”horribla” frisyr

Bild på Ronaldinho och Ronaldo klädda i Brasiliens matchtröjor under VM 2002. De är vända mot varandra och skrattar

I en ny intervju förklarar världsmästaren att allt var medias fel.

Robin Åberg  |  Publicerad 2021-03-31 17:04  |  Lästid: < 1 minuter

Det har nästan gått 20 år nu men fortfarande händer det att världens frisörer vaknar kallsvettiga om nätterna efter mardrömmar om frisyren Ronaldo bar i slutskedet av VM 2002.

Det var inför semifinalen mot Turkiet som ”Il Fenomeno” rakade av allt sitt hår förutom en liten plätt längst fram på skalpen och skapade historia. I en intervju med Sports Illustrated erkänner nu Ronaldo att frisyren var ”horribel” och ber samtidigt om ursäkt till alla mödrar vars barn följde hans exempel.

I intervjun förklarar Ronaldo även bakgrunden till frisyren. Inför semifinalen ska han ha ådragit sig en muskelskada, något han inte ville diskutera med den brasilianska pressen om.

Ronaldo med sin frisyr och guldmedaljen. Foto: Getty

”Så jag klippte frisyren” säger han och påpekar att Rivaldo, Cafu och de andra lagkamraterna även de ansåg att frisyren var hemsk.

Men när de brasilianska journalisterna såg frisyren glömde de allt om skadan och lade allt fokus på den banbrytande frisyren. Efter det kunde Ronaldo i lugn och ro göra målet som skickade Brasilien till finalen och senare VM-guldet. Så kan man också hantera pressen.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-03-31 17:06