Hoppa till innehåll

Rysk kokboksroulette #1

Som så många andra har jag en hel drös kokböcker hemma som jag sällan eller aldrig lagar mat ifrån. Så för att tvinga mig till att iallafall testa några av recepten så tänkte jag börja med något som jag kallar kokboksroulette. Det går till så här: jag väljer ut en kokbok och visar upp här … Continued

Som så många andra har jag en hel drös kokböcker hemma som jag sällan eller aldrig lagar mat ifrån. Så för att tvinga mig till att iallafall testa några av recepten så tänkte jag börja med något som jag kallar kokboksroulette. Det går till så här: jag väljer ut en kokbok och visar upp här i bloggen och det första sidnummer som någon av er slumpmässigt väljer och skriker ut i kommentatorsfältet lagar jag utan knot. Okej?

Jag tänkte börja med kokboken Eat with your hands av Zakary Pelaccio (krögare till New York-krogarna Fatty Crab och Fatty Cue) som är någon slags asiatisk/amerikansk historia lite i stil med Momofuku. Så kom igen nu, välj ett sidnummer mellan 18 och 286 så (försöker) jag laga det ikväll.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.