Hoppa till innehåll

Så bär du vita jeans i sommar – 4 modeller du kan köpa nu

Tom Cehlin Magnusson

Café guidar dig till sommarens bästa jeans-inköp och ger 4 tips på jeans i butik just nu.

Vad är mer sommar än ett par vita jeans? Det skulle vara fläckar från parkhäng och vindrickande möjligen. Många tvekar inför att bära vita jeans just av anledningen att dessa lätt blir smutsiga. Detta är visserligen sant, men med en regelbunden tvättcykel och en inte allt för vild livsstil klarar vita jeans mer än du tror. Ett generellt tips inför ett köp av vita jeans är att gärna leta efter en färg som inte är kritvit, då syns inte fläckarna lika tydligt. Andra tips är att satsa på en lite vidare passform än du kanske är van vid tillsammans med en tyngre tjocklek, det förbättrar byxans fall.

Dressat

För en dressad sommarstil är vita byxor nästan ett måste. De vita byxornas okrönte konung är nog Alessandro Squarzi, streetstyle-ikonen som bär upp allt. Här visar han hur man bär upp en dressad outfit tillsammans med vita jeans, full av attityd. Squarzi visar också hur man kombinerar färger, vita jeans gör sig bäst tillsammans med jordiga toner som brunt och beige, eller varför inte denimblått?

25e0d34e3010102a07bb6ae90c2a915d_h
Punk

Punkexplosionen på slutet av 70-talet är en av de subkulturer som aldrig slutar inspirera modedesigners världen över. Snyggast av alla punkare var utan tvekan The Clash-basisten Paul Simonon, ofta klädd i eleganta vita byxor och välskräddade kavajer framför vilda publikhav fyllda av spottloskor och kastade ölflaskor.

Street

Ett stort problem många har med vita jeans är att man känner sig allt för uppklädd och ”stekig” i dem. Gör som soulstjärnan Miguel och bär dina vita jeans trasiga tillsammans med jeansjacka i sommar.

Helvitt

En helvit outfit kan vara lockande under sommarens allra varmaste dagar. Fallgroparna är många, men en som lyckas är Kanye West. Genom att kombinera olika lager och vita nyanser (som på vissa håll angränsar beige) undviker du att se ut som en vandrande allergitablett.

Fyra favoriter i butik just nu

Weekday, 500 kr.
jl
J Lindeberg, 1000 kr. 
asos
ASOS, 368 kr.
ourlegacy
Our Legacy, 1500 kr. 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.