Hoppa till innehåll

Sommarens 10 snyggaste vita sneakers – under 1 000 spänn

Markus Aamisepp

Gör det mesta av resterande sommar med ett par prisvärda vita skor.

När det är sisådär en månad kvar av sommaren är det viktigt att ta farväl av folkets favoritårstid med ett par värdiga sommarskor. Och vad faller inom den skokategorin om inte ett par klassiska och kombinationsvänliga vita sneakers?

Bär upp dem med mjukisbyxor och shorts som med kostymer – det är sällan ett par schyssta vita pjucks klaffar fel med resterande utstyrsel och så uppgraderar de ju trots allt hela ditt sommarväsen. Så se till att nu njuta av augusti månads fortfarande ruskfria gator och ta farväl av sommarsolen iklädd sådant den svenska hösten sedan fördärvar.

För att hjälpa dig på traven har vi på Café valt ut 10 av de snyggaste varianterna – som dessutom inte kostar mer än en tusenlapp.

1. Adidas Continental 80 sneakers – 792 kronor

Trenden kring retro-sneakers visar inga som helst tecken på att försvinna. Adidas Continental 80 ser minst lika bra ut nya som med en hinna av smuts.

2. Arket – 999 kronor

Vita läderskor från svenska Arket som passar till avslappnade stilar som till en fräsig sommarkostym.

3. COS – 990 kronor

Ett par stilrena vita läderskor med tjocka sulor från COS får sommaren att hålla i lite längre.

4. Adidas Stan Smith – 899 kronor

Här behövs det knappt en introduktion. Adidas Stan Smiths kommer antagligen alltid att förbli grundmallen för alla andra sneakers.

5. Nike Air Force 1 ’07 – 979 kronor

Om Strindbergs Röda Rummet var en sko. Första Air Force-varianten producerades 1982 och modellen har sedan dess förblivit en vedertagen klassiker.

6. Vans Classic Old Skool – 733 kronor – 513 kronor

Det är svårt att avgöra hur länge Vans-boomen fortsätter. Men de helvita Old Skool-varianterna kommer antagligen alltid förbli kompatibla med resterande utstyrsel.

7. Nike Blazer Mid ’77 – 979 kronor

Nikes blazer-skor har producerats sedan 1972 och ger dig den där retro-känslan du förtjänar.

8. Converse Chuck 70 low top – 687 kronor

Ännu en sko som aldrig går fel. Converse 70-talsinspirerade Chuck Taylor-varianter medför en riktigt stabil bas för resterande utstyrsel.

9. Reebok Club C 85 sneaker – 789 kronor

Det sägs att Reebok Club C 85-sneakers är motgiftet för skoberoende. Testa själv!

10. Puma Heritage – 830 kronor – 448 kronor

En snygg inget-tjafs-sko som också råkar vara basketlegendaren Walt Fraziers signatursko.

Alla produkter på Café är noggrant handplockade av våra redaktörer. Vissa av artiklarna innehåller affiliatelänkar vilket innebär att vi får en liten provision om du väljer att köpa något. Läs mer om hur Café jobbar med affiliatelänkar här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.