Hoppa till innehåll

Så blandar du Cadierbarens alkoholfria dilldrink Wilhelmina

Grand Hotel i Stockholm firar 150 år i år. Som en del av firandet bjuder Cadierbaren på en exklusiv meny med jubileumscocktails. En förlängning av årets cocktailmeny och en resa genom det anrika hotellets historia.

Wilhelmina

  • 50 ml dillsockerlag*
  • 20 ml timutpepparvatten*
  • 25 ml limejuice
  • 15 ml kokosgrädde

Skaka allt med is och häll upp både vätska och is från shakern i ett keramikkrus eller annat fint glas. 

Toppa med grön shaved ice*. 

*Dillsockerlag

300 g dill. 

2 000 ml sockerlag 1:1

1 g Askorbinsyra

Kör allt i blender och sila genom sil. Sila sedan ytterligare en gång genom en duk.

*Timutpepparvatten

  • 1 000 ml vatten
  • 20 g Timutpeppar

Vacuum-packa och kör i sousvide i 90 min vid 90 C.

Sila genom kaffefilter.

*Grön shaved ice

  • 600 ml vatten
  • 100 g dillstjälkar som finns kvar från den plockade dillen till lagen.

Kör i blender och sila genom kaffefilter.

Frys.

Om drinken

”Wilhelmina Skogh är en mytomspunnen kvinna som tidigt 1900-tal klev in som hotelldirektris för Grand Hôtel. Hon utförde grandiosa renovationer och byggde bland annat Vinterträdgården som var en prunkande tropisk oas, där inspirationen till drinken är tagen ifrån – mixen av det tropiska och det svenska. Kokosnöten i drinken tillsammans med det palminspirerade keramikglaset (skapat av Hesselby Krukmakeri) för tankarna till dåvarande palmerna i Vinterträdgården. Wilhelmina var en pionjär inom trädgård och det närodlade och började odla egna kryddor precis som vi gör idag med bland annat dillen som används i drinken. En hyllning till Wilhelmina och hennes arbete. Befinner man sig i Vinterträdgården en sen kväll, kan man ibland skymta henne.”

Artikeln publicerades ursprungligen på Cafés syskonsida King.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.