Annons

Gucci
Beslutsångest på senaste shoppingrundan? Gjort många inköp som du ångrat det senaste tiden? Eller vill du helt enkelt komma bort från att se ut precis ”som alla andra”? Möjligen är det dags att investera i en personlig rådgivare.

Annons

Intresset för personal shoppers, eller ”personliga rådgivare” som NK:s servicechef Tommy Tägtström väljer att kalla fenomenet, har ökat. NK har i dagsläget fyra personer i Stockholm och två i Göteborg som ett par gånger i veckan anlitas av personer som behöver tips och råd med val av kläder.

Gilla Cafe.se på Facebook

– Långt ifrån alla tycker att det är lätt att hitta kläder som passar den egna personligheten och kroppen, säger Tägtström. Utbudet blir större, varumärkena fler, trenderna går fortare och det är generellt väldigt svårt att få personliga råd. Utifrån detta skapade jag en tjänst som enbart bygger på rådgivning och inte på att kunden ska handla så mycket som möjligt – vilket ofta är fallet med en personal shopper, som får procent på allt kunden handlar.

Så det är okej att avstå från köp, ta råden och gå och köpa liknande plagg på H&M?

– Självklart. Råden kan appliceras på vilka plagg som helst över hela världen.

Vilken bakgrund har de personliga rådgivarna?

– De är utbildade tillskärare eller designers. De vet vilka plagg som passar på respektive kropp och går alltså inte enbart efter vilka trender som råder, vilket många personal shoppers gör. Bara för att det är väldigt hett med ett visst par jeans betyder det inte att de passar just din kropp.

Vilka typer av kunder har era personliga rådgivare?
– 20 procent är företag som vill att deras nyanställda ska få bra koll på kostymer och liknande. 50 procent är kvinnor. Av killarna är det främst unga killar eller äldre män som vill ha rådgivning. 70-talislterna där emellan är vår tids individualister, de har ofta bra koll samtidigt som de befinner sig mitt i karriären och ofta har ont om tid.

Någonting att tänka på innan man ställer sig framför experten?

– Var beredd att svara på två saker. 1) Vad du vill lära sig av mötet samt 2) Vad som känns lätt respektive svårt när du ska välja plagg.

Och vad kostar kalaset?

– Man bokar mellan 1-3 timmar och det kostar 900 kronor per timme för Nyckelkunder med det svarta NK-kortet, 1 000 kronor i timmen för Nyckelkunder med det vita kortet och 1 100 kronor per timme om man inte är Nyckelkund.

Patrik Hedlund

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar