Annons

Så får du ny fart på karriären

Alan Webber, 61, lever ett gott liv. Efter att tillsammans med sina kompanjoner sålt affärstidningen Fast Company för 350 miljoner dollar åker han nu runt världen och föreläser om hur man lyckas i sin karriär. Här är hans bästa tips på hur du också ska komma åt de där åtråvärda miljonerna.

joel

Alan Webber, 61, lever ett gott liv. Efter att tillsammans med sina kompanjoner sålt affärstidningen Fast Company för 350 miljoner dollar åker han nu runt världen och föreläser om hur man lyckas i sin karriär. Här är hans bästa tips på hur du också ska komma åt de där åtråvärda miljonerna.Alan Webber, 61, lever ett gott liv. Efter att tillsammans med sina kompanjoner sålt affärstidningen Fast Company för 350 miljoner dollar åker han nu runt världen och föreläser om hur man lyckas i sin karriär. Här är hans bästa tips på hur du också ska komma åt de där åtråvärda miljonerna.

Annons

1.  Byt jobb ofta
– Förr ansågs man oseriös om man hopade runt. Nu visar det istället att du vill vidare och att folk är beredda att anställa dig.

2. Våga misslyckas

–  Om du söker jobb hos Google eller något företag i Silicon Valley så tittar de inte på vad du lyckats med, utan på vad du har försökt åstadkomma. Även om du misslyckats.

Gilla Cafe.se på Facebook

3. Skaffa mentorer
– Du kan inte vara bästa på allt. Se till att ha folk omkring dig som kan lära dig det du inte kan. Och en mentor måste inte vara en gammal veteran. Jag som är en gammal gubbe umgås med 25-åringar som lär mig om sociala medier och ny teknik.

4. Var nyfiken
– Jag personligen gillar inte Jay-Z eller Beyoncé, men jag har koll på dem för att veta vad folk pratar om.

5. Skaffa kritiker
– Det är meningslöst att omge sig med folk som inte vågar kritisera dina idéer. Låt folk punktera dina idéer så att du tvingas omarbeta dem. Det är som Michael Corleone sa i Gudfadern: ”It’s not personal. It’s strictly business.

6. Inse att du har tid
– Jag blir inte klok på 25-åringar som tror att de måste välja vad de ska syssla med resten av livet. När man är ung tror man att det är bråttom att välja karriär, men när man blir äldre inser man att man har gott om tid när man är 25.

7.  Tona ner dig
– Det är bra att du är duktig, men skryt inte. En 50-årig chef vill jobba med en duktig 25-åring, men inte en 25-årig besserwisser.

8. Prata med folk
– Om du isolerar dig kommer du aldrig på några bra affärsidéer. Det får du i stället genom att lyssna på vilka problem dina kompisar har. Och fundera på hur du kan lösa dem.

9. Skriv om
– När vi skulle starta Fast Company skrev vi om affärsplanen säkert 25 gånger. Det är ett måste. Det blir aldrig bra första gången.

10. Skaffa pengarna
– Om du får ett avslag på en idé eller ett jobb du söker, ta det inte personligt även om det känns jobbigt. Lyssna i stället på förklaringen – och lär av den. Du får ju en kvalificerad synpunkt från en kompetent person på vad du behöver förbättra till nästa gång. Det enda rätta svaret när någon säger ”nej” är ”tack”.

Oskar Hammarkrantz

Webbers bok Tumregler: 52 sanningar för att lyckas med affärer kostar 204 kr på adlibris.com.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar