Hoppa till innehåll

Så gör du Cēna Ateliers gröna gazpacho 

För sommarens varmaste dagar behövs svalkande rätter som kräver minimal ansträngning. I det här receptet mixas krispig gurka med avokado och basilika till en sval, grön gazpacho.

Du behöver:

  • 1 avokado
  • 1 grön paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gurka
  • 2–3 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl basilikablad
  • ca 3 dl iskallt vatten
  • 250 g gröna tomater
  • 4 snacksgurkor
  • salt, svartpeppar

Gör så här:

Dela och kärna ur avokado och paprika. Skala vitlöken. Mixa avokado, paprika, gurka, vitlök, vinäger, olja, basilika och vatten. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen minst 1 timme före servering. Skär tomater och gurkor i bitar och lägg i portionsskålar. Häll på soppan och toppa gärna med extra basilika och peppar.

Tips! Förvara alla grönsaker i kylen. Lägg eventuellt några isbitar i soppan.

Foto: Lennart Weibull.

Matmagasinet Cēna Atelier grundades i Stockholm 2021 av matkreatören Sofia Nilsson, art directorn Josephine Johansson, redaktören Liv Bossuyt och skribenten Agnes Regell. Receptet är hämtat ur deras nya kokbok Allt gott, utgiven av Natur & Kultur. Finns bland annat att köpa här. 


Artikeln publicerades ursprungligen på Cafés syskonsida King.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.