Hoppa till innehåll

Så gör du Emil Årengs hallontunga drink Boge Big Bang

Emil Åreng och drinken Boge Big Bang.

Cafés dryckesredaktör Emil Åreng blandar drinkar på svenskproducerade råvaror.

Stjärnbartendern Emil Åreng driver till vardags hyllade Facit Bar i Umeå. Utöver att Facit erbjuder ypperligt barhäng är barens usp att alla råvaror svenskproducerade, något Åreng nu överför till den rörliga bildvärlden i han och Cafés gemensamma Youtube-serie Café Åreng.

I varje avsnitt av Café Åreng blandar Emil Åreng en eller flera drinkar på svenskproducerad sprit och tillbehör. Samtidigt som kameramannen Robert agerar verbal sparringpartner (läs: slagpåse) à la Mat-Tina. Möjligen att Angne & Svullo är en ännu bättre liknelse. På det får du som tittare dessutom ett drinkmått folkbildning inom den svenska spritvärlden. Inte alls dumt, faktiskt.

I det fjärde avsnittet riktas uppmärksamheten mot Gotland och destilleriet Boge Bränneri. I avsnittet blandar Åreng bland annat en drink med Boge Bränneris hallonsprit som bas. Somrig? Absolut. God? Prova själv och avgör.

Så blandar du Emil Årengs drink Boge Big Bang:

Recept för 1 drink. Du behöver:

4 cl Boge Hallon
1 dash Rosé Vermouth från Spriteriet

Gör så här:

Rör med is, kyl ner rejält. Lite salt, bara för att. Släng i ett plommon eller boll av eget tycke. Servera i ett martiniglas.

Joakim Almén var digital redaktör för Café under många år. Han gjorde många intervjuer och personporträtt och skrev bland annat om sport, popkultur, mode och mat och dryck.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.