Hoppa till innehåll

Agitator och Emil Åreng lanserar somrig drinkwhisky

Alla med förkärlek för en god Old fahsioned eller Manhattan fick just en ny drinkwhisky att hålla utkik efter i beställningssortimentet.

Idag på självaste Valborgsmässoafton lanserar Agitator i samarbete med Emil Åreng en ny whisky speciellt framtagen för att användas i sommarens drinkar. Resultatet är Rye Rye, en whisky som gifter den europeiska blended-stilen med den klassiskt amerikanska rågstilen. Emil berättar själv om samarbetet (på ett extremt Emil Årengskt sätt).

”I samband med att vi jobbade med Facit fick jag upp ögonen för Agitator som ifrågasätter traditioner och gör otroliga produkter. Deras blended är det bästa jag druckit i kategorin, och rågwhiskyn Blind Seal är fantastisk. Rye Rye är lite som Jönssonligan – det svänger och känns festligt samtidigt som det är galet bra.”

I samband med releasen tipsar Emil om några recept där whiskyn kommer lite extra mycket till sin rätt.

RYE RYE MANHATTAN
45 ml Agitator Rye Rye
15 ml söt vermouth
2 dash bitter (välj den du gillar)
Rör alla ingredienser med mycket is i ungefär åtta sekunder tills du har fått rätt utspädning och sila sedan upp till ett fryst martiniglas.

RYE RYE OLD FASHIONED
50 ml Agitator Rye Rye
10 ml punsch
5 ml sockerlag
2 dash bitter (välj någon du gillar)
Rör alla ingredienser direkt i glaset med en stor isbit eller mycket is.

RYE RYE WHISKY SOUR
50 ml Agitator Rye Rye
40 ml äppelsyra från Sandbergs Drink Lab eller 30 ml citronjuice
20 ml sockerlag
10 ml äggvita
1 nypa flingsalt
Skaka alla ingredienser utan is, ett så kallat torrskak, för att få till ett härligt skum. Tillsätt sedan mycket is till shakern och skaka tills du inte kan hålla i shakern längre. Sila upp till ett passande glas, antingen med eller utan is.

Agitator Rye Rye finns nu i Systembolagets beställningssortiment och kostar 369 kr.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.